1-2. O Barça sufriu ata que apareceu Messi ao rescate

Un tanto de Munir aos dous minutos de partido e a seminchilena de Leo foron demasiado castigo para un Málaga que conseguiu pechar aos azulgranas
Messi celebra con Arda y Munir su gol ante el Málaga
photo_camera Messi celebra con Arda y Munir su gol ante el Málaga

O Barcelona sufriu para gañar 1-2 a un bo Málaga, tras unha primeira parte nefasta, a pesar do gol de Munir nada máis empezar, e unha segunda na que dominou e o arxentino Leo Messi marcou, e logrou unha importante vitoria que lle coloca como líder provisional, fronte a un rival que llo puxo difícil e deu sempre a cara.

O Barça adiantouse por medio de Munir El Haddadi, apenas ao minuto de comezar un choque que foi intenso, aínda que logo empatou o venezolano Juanpi Añor á media hora, nun primeiro tempo no que Málaga estivo pletórico e apertou moito ao equipo de Luis Enrique Martínez, que ao final desequilibrou a balanza aos seis minutos da continuación cun gol de Messi.

O 0-0 durou apenas un minuto. Un descoido da zaga malaguista permitiu que o uruguaio Luis Suárez penetrásese na área, tras un servizo de Messi, e o seu pase lateral empuxouno Munir, só na liña de gol, ao fondo da meta de Kameni para facer o 0-1A partir de aí, o decorado do partido cambiou por completo. O Málaga non se esperaba este inicio, pero os erros páganse e o central arxentino Marcos Angeleri, que reaparecía, non foi contundente e habilitou nesa acción ao dianteiro uruguaio.

O conxunto malagueño, golpeado, foi a por o empate adiantando liñas e xogando polas bandas. Un centro pola esquerda rematouno de cabeza o brasileiro Charles e marchouse fóra, nuns momentos nos que o Barcelona estivo a mercé dos locais. Así, un córner despexado pola defensa azulgrana enganchouno o uruguaio 'Chory' Castro, pero o seu disparo topouse co poste tras tocar o porteiro chileno Claudio Bravo, no minuto 14.

O Málaga, coa súa alta presión, tiña metido ao Barcelona no seu propio campo, que non estaba a gusto e mostrábase lento na condución do balón, aínda que mantiña o control do xogoUn erro de Vermaelen propiciou que Charles quedase franco diante de Bravo, pero a entrada do arxentino Mascherano evitou o empate nunha acción na que os malaguistas pediron penalti e que acabou con cartón amarelo para a punta brasileiro por simular.

O Barcelona ía acumulando erros na saída do balón e unha entrega de Bravo ao malaguista Cop non o aproveitou Ignacio Camacho. O Málaga merecía a igualada e chegou nunha entrega errónea de Mascherano ao malaguista Miguel Torres, quen lle puxo un balón no frontal a Cop e Juanpi, no punto de penalti, bateu por baixo a Bravo aos 31 minutos (1-1).

O encontro seguiu polo mesmo camiño, cun Barcelona descoñecido e un Málaga vivo, rápido e con dúas puntas, Charles e Cop, que lle creaban problemas. Un disparo do croata liquidouno ben Bravo. Aínda así, o Barcelona puido adiantarse novamente, cun disparo de Munir que despexou Kameni e o rexeite chegoulle a Messi, que só tiña que empuxar o balón, pero apareceu Torres para despexar o balón e evitar o 1-2.

Na continuación, o Barcelona, coa saída do central francés Mathieu por un desafortunado Vermaelen, adiantou liñas e mandou ante un Málaga algo timorato. E o empate durou pouco, porque un centro pola esquerda do brasileiro Adriano Correia non o despexou ningún defensor malaguista, o balón pasoulle a Torres e Messi, dentro da área pequena, nunha semichilena, adiantou de novo ao equipo azulgrana (1-2).

O Málaga non merecía este castigo, pero a pegada diferenciaba a un e outro equipo, como noutra acción dos locais que terminou cun disparo do Chory Castro e que non atallou Bravo, pero non houbo ninguén dos malaguistas para empuxar o balón. O enfrontamento entrou nun momento variable, aburrido, aínda que o Málaga era o que apertaba con outra acción na que Camacho atopouse a Bravo e Cop, pero este non puido conectar co balón no rexeite do porteiro. Logo tívoa Rosales cun remate desde fóra, tamén sen éxito.

Os malagueños morreron no intento ante un Barcelona que puido marcar o terceiro ao final, pero Messi atopouse con Kameni, e chegouse ao final dun choque sufrido para os barcelonistas, que aínda así sacaron partido aos erros do Málaga en defensa e en ataque.