1-2. O Barça treme tras a súa cuarta derrota en cinco partidos

A derrota dos azulgranas ante o Valencia deixa o campionato máis apertado que nunca
photo_camera Messi, Neymar y Suárez lamentan una ocasión perdida durante el partido de este domingo

O Barcelona cedeu a súa cuarta derrota nos últimos cinco partidos este domingo ante o Valencia (1-2), que levou a vitoria do Camp Nou e deixou o campionato máis apertado que nunca.

Os de Luis Enrique seguen líderes, pero pola diferenza de goles. A cinco partidos para a conclusión do campionato, o Barça ten os mesmos puntos que o Atlético de Madrid e un máis que o Real Madrid, nun final de tempada na que se lle apareceron todas as pantasmas aos azulgrana.

Xogou para gañar, mereceuno por número de ocasións e acoso, pero perdeu. Sentou a Valencia ao Barcelona no diván como antes o fixo o Atlético de Madrid, o Real Madrid ou a Real Sociedade, e viu pasar rapidamente todo o que lle ocorreu neste último mes e non llo cre. Dá igual xogar ben, regular ou non tan ben, porque o resultado case sempre é o mesmo: unha derrota.

Especialmente ao termo do primeiro tempo, os méritos futbolísticos dos de Luis Enrique eran incuestionables. Dominaron o xogo e tiveron ocasións para sentenciar o partido, pero os azulgrana perdían por 0-2, logo dun gol de Siqueira que rebotó en Rakitic e despistou a Bravo e dun tanto a última hora de Santi Mina.

Sentado no diván vendo como o que era unha traxectoria inmaculada de 39 partidos veuse abaixo sen explicación, algo digno de psicanalista. A tripleta dos 'cientoypico' goles esqueceuse de marcar, a defensa é un flan e o porteiro, dá igual quen xogue, non está tan lucido como antes.

Así que se plantou o Barça no descanso cun 0-2 cando o partido non era para iso. De feito, os azulgrana tiveron catro clarísimas oportunidades para adiantarse no marcador antes do gol de Siqueira e outra máis antes do de Santi Mina.

A Valencia xogou cos nervios do Barça. Sen nada que perder e coa lección ben aprendida atopouse con dúas tantos e encomendouse a Diego Alves, que foi o mellor do seu equipo.

Polo camiño os azulgrana desperdiciaron moitas oportunidades. Messi errou só ante Alves no minuto 7, Suárez non chegou a un centro de Alba cando estaba só dentro da área (m.11), Neymar non atinó nunha vaselina (m.12) nin a 'pulga' nunha combinación co brasileiro (m.25).

A Valencia tivo unha chegada de Rodrigo, no minuto 17, antes do gol. Foi nunha incorporación de Siqueira, Rakitic tapou o disparo, o balón rebotou no croata e descolocó a Bravo (m.26).

Pese ao 0-1, o Barça non se descompuxo e foi con todo. Messi no 39 puido empatar, pero no desconto Parello habilitou a Santi Mina e o seu equipo púxose 0-2.

Non xogaron tan ben os azulgrana na segunda metade. Os nervios apoderáronse dos barcelonistas. Que foron con todo buscando á Valencia, pero xa non estiveron tan clarividentes e apelaron máis á épica que á súa calidade. Dese xeito chegou o 1-2, o tanto 500 de Leo Messi que aproveitou unha boa xogada colectiva resolta cunha gran asistencia de Jordi Alba.

Deste xeito, o Barça acabara cun refacho de 249 minutos sen anotar un gol. Con 27 minutos para o final do partido, todo era posible. Vivían os azulgrana no arame e das extraordinarias coberturas da súa parella de centrais (Piquei e Mascherano) que lle deron múltiples bólas extras para que o seu equipo volvese envorcarse sobre a meta de Alves nun bucle infinito.

Despois do gol de Messi, os azulgrana tiveron tres ocasións claras para polo menos empatar o partido, pero nin Neymar nin Rakitic nin Piqué estiveron acertados, como tampouco Paco Alcácer, que fallou un gol no minuto 85 do que afortunadamente para o seu equipo non se arrepentirá nunca.

Perdeu o Barça e seguen os azulgrana no diván, agora comprobando o calendario que queda. Aínda dependen de si mesmos, aínda que son unha sombra do que foron non fai tanto.