1-2. Benzema deixa líder o Madrid castigando os erros do Athletic

O dianteiro galo marcou o 0-1 no minuto 19 ao aproveitar un grave fallo de Gorka Iraizoz e Mikel San José e logrou o segundo só tres minutos logo de igualar os bilbaínos
photo_camera Varios jugadores del Real Madrid celebran uno de los tantos anotados en San Mamés

Karim Benema aproveitou os erros cometidos polo Athletic Club en San Mamés para marcar dous goles, dar o triunfo ao Real Madrid, por 1-2, e polo líder dunha Liga BBVA na que o equipo branco viuse favorecido pola derrota do Barcelona en Vigo ante un Celta que queda segundo cos mesmos puntos que o equipo branco.

Benzema marcou o 0-1 no minuto 19 de partido tras un grave erro entre Gorka Iraizoz e Mikel San José, que devolveu ao seu porteiro desde o bordo da área sen decatarse da que presencia do dianteiro francés, que logrou o segundo, no 70, remachando na área un centro a pracer dun Isco ao que deixou só na banda un sorprendente desaxuste local na presión.

Tres minutos antes dese 1-2, o Athletic igualara o marcador nunha arrancada á vella usanza de Aymeric Laporte, que deixou o balón a Susaeta logo de desfacerse de medio equipo visitante.

Se o Madrid púxose líder con este 1-2, o Athletic encalla na parte baixa da táboa con só tres puntos sumados dos 15 posibles no que vai de Liga

O extremo, sen dúbida o mellor do seu equipo, agradeceulle o detalle centrando perfecto para que o mozo Sabin Merino, rematase en ferro, a pracer, cruzado e imposible para un Keylor Navas que foi un auténtico bastión ante o Athletic e a súa principal figura, o enrachado Aritz Aduriz, que non puido co porteiro costarriqueño.

Se o Madrid púxose líder con este 1-2, ao Athletic encállalle na parte baixa da táboa con só tres puntos sumados dos 15 posibles no que vai de Liga.

Unha primeira ocasión de Aduriz, na que o ariete local pensoullo demasiado tras chegar á área ben habilitado por San José e deu tempo a Varane a chegar ao corte, adiantou unha primeira parte movida e con moitas ocasións de gol.

Con todo o único tanto ata o descanso chegou nun descomunal descoido branquivermello, entre Iraizoz e San José, que aproveitou Benzema no minuto para abrir o marcador. A meta local cedeu no saque ao medio centro no bordo da área e San José devolveu a pelota ao porteiro apurado por Cristiano e sen ver, nin ser avisado por Iraizoz, a Benzama á súa esquerda.

Xa avisara tres veces antes o dianteiro francés, como tamén Raúl García na outra portería nunha toma e daca que facía honra aos clásicos Athletic-Real Madrid en San Mamés.

Ese ida e volta converteuse en só ida cara a Iraizoz tras o gol, co Athletic case noqueado polo seu monumental erro e co Madrid disposto a finiquitar a cuestión animado pola clara derrota do Barcelona en Vigo.

Cristiano, outras dúas veces Benzama e Kroos buscaron o 0-2 en dez minutos de absoluto dominio branco que o Athletic quitouse de encima cun remate de Sabin no segundo pau

Así Cristiano, outras dúas veces Benzama e Kroos buscaron o 0-2 en dez minutos de absoluto dominio branco que o Athletic quitouse de encima cun remate de Sabin no segundo pau, a centro de Susaeta, que se marchou fose e outra gran xogada de Susaeta, o mellor do seu equipo, que Raúl García non transformou no empate a un polo bosque de pernas que tiña diante na área pequena rival.

Kovacic, ao que se lle foi alto un remate con moitas opcións, e Benzema renovaron o asedio branco, que se topou con espléndida man de Iraizoz a Kovacevic na última ocasión antes do descanso. Un minuto antes, no 41, Keylor Navas evitara con outra boa intervención o 1-1 nun cabezazo de Aduriz, só na área, a un balón case caído do ceo e moi difícil de rematar.

Mantivo o ton o partido na segunda metade, á que o Athletic saíu máis enteiro e decidido a buscar un empate que Aduriz non atopou rápido porque se lle interpuxo Keylor Navas. Nunha dinámica de ida e volta continua como na primeira metade o Athletic enganchaba as mellores ocasións, como outra de Aduriz, que rematou na área pequena sobre o corpo de Pepe e pediu un penalti que non pareceu.

Estaba a crecerse o Athletic e nunha impresionante arrancada desde a súa área ata campo rival naceu a igualada. Ninguén puido parar ao poderoso central francés, este cedeu a Susaeta e o extremo puxo un balón precioso a Sabin que o canteirán rematou en ferro, cruzado e imposible para Keylor.

Como espléndido foi tamén o centro que lle puxo Isco a Benzema á área pequena local para que o francés puxese o 1-2 que resultou definitivo. Aínda que aínda tivo aguantar e pelexar o equipo branco, que tivo en Keylor Navas un coloso baixo paus e botou man de Casemiro, que entrou por Benzema, para aguantar o ballón final branquivermello.