1-2. O Barça, primeiro de grupo sen brillo

Messi salvou aos barceloneses ante un PSV que tivo o control do partido

Messi controla el balón ante los jugadores del PSV. ROBIN VAN LONKHUIJSEN (EFE)
photo_camera Messi controla o balón ante os xogadores do PSV. ROBIN VAN LONKHUIJSEN (EFE)

Con máis goles que fútbol, pero coa gran actuación de Leo Messi no segundo tempo, o Barça pechou a súa clasificación como primeiro de grupo tras derrotar ao PSV Eindhoven (1-2) co que disputará a volta de oitavos de final da competición no Camp Nou.

O Barça gañou logo de tres partidos sen facelo (Inter, Betis e Atlético de Madrid), pero o seu xogo non convenceu. Con moitos erros no pase, o PSV dispuxo dunhas cantas ocasiones para bater a Ter Stegen, pero só de Jong logrou descontar cun gran remate de cabeza no minuto 85.

Ao Barça custoulle moito entrar en materia e o PSV tivo o control da situación especialmente no primeiro tempo, período no que rematou ata tres veces aos paus da meta de Marc André ter Stegen.

Foi un partido con pouca creación e moitas chegadas ás áreas, sen centrocampismo e moito fútbol directo no que as defensas non estiveron nada acertadas.

Os de Ernesto Valverde, cunha dianteira inédita (Dembélé, Messi, Coutinho), non tiveron nunca o control do partido. De inicio, foron os de Mark van Bommel os que tiveron a primeira oportunidade, sobre todo por erros de concentración dos cataláns.

O uruguaio Gastón Pereiro e de Jong tiveron as primeiras ocasións ante a meta barcelonista, que non lograba encadear máis de dous pases seguidos nin dominar a situación.

Un erro de Rakitic permitiu a Pereiro rematar sobre o pau esquerdo da meta de Ter Stegen e noutro fallo, esta vez do porteiro alemán, Rosario puido marcar.

Pero non foi así. Coutinho, no 19, rematou xunto ao pau esquerdo nunha boa transición. O Barça só xeraba a partir do desequilibrio pola dereita de Dembélé, un dos mellores azulgranas hoxe, mentres que o PSV apoiábase en xogadas aéreas onde de Jong impúñase. Nunha delas, no minuto 25, de novo Pereiro puido marcar.

Os mellores minutos do Barça no primeiro tempo foron entre o minuto 30 e o 40. Messi entrou máis en xogo, Arturo Vidal tivo máis presenza e os azulgrana acumularon todas as súas ocasións de perigo do primeiro tempo nestes dez minutos.

O chileno tívoa no minuto 31, pero sobre todo no 35, cando Rosario sacou un remate seu baixo paus, e no 36, despois de que Angeliño tamén salvase con Zoet xa batido.

Messi entrou en xogo, con remates no 36, o 39, o 40 e o 42, pero o PSV se desperezó de novo cun balón tocado por de Jong que repeleu o traveseiro e un rexeite que cazou Dumfries e tamén rematou ao pau na última acción do primeiro tempo.

E no segundo tempo, o Barça activouse antes, logo de dúas oportunidades do PSV, por medio de Hendrix (54) e de Rosario (59), aínda que co mesmo escenario de partido.

Apareceu Messi, nunha acción de videoxogo, controlando dentro da área, recortando e rematando entre catro defensas. O rosarino (min. 61) puxo o balón xunto ao pau de Zoet e adiantou aos azulgrana (0-1) e na seguinte acción de perigo, tamén foi determinante.

Unha falta sobre Coutinho foi servida por Messi e desviada por Piqué no 70 para o 0-2 e pechar o choque, aínda que o tanto de De Jong, no 85, deulle emoción ao partido.

Rematou o capitán holandés logo dun bo centro de Angeliño desde a esquerda. O Barça xa está en oitavos, xogará a volta en casa, pero non destila boas sensacións.

1 - PSV Eindhoven: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Pablo Rosario, Hendrix (Guti, min. 70); Gastón Pereiro (Malen, min. 70), Hirving Lozano, Bergwijn (Maxi Romeu, min.79); e Luuk de Jong.
2 - FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Rakitic, Vidal; Coutinho (Malcom, min.69), Messi e Dembelé (Denis Suárez, min. 80)
Goles: 0-1, min. 61: Messi. 0-2, min. 70: Piqué. 1-2, min. 83: de Jong.
Árbitro: Pavel Královec (CZE). Mostrou cartolina amarela a Hendrix (min. 25), Guti (min. 85), de Jong (min. 85), Alba (min. 86) e a Piqué (min. 90+3).
Incidencias: Partido da quinta xornada da liguiña da Champions, grupo B, disputado no Philips Stadion de Eindhoven.