1-1. Rodrigo logra a clasificación de España no desconto

De Gea tivo que ser substituído con molestias no xeonllo
Rodrigo celebra su gol ante Suecia. JESSICA GOW (Efe)
photo_camera Rodrigo celebra o seu gol ante Suecia. JESSICA GOW (Efe)

Un gol de Rodrigo Moreno no tempo engadido rescatou un empate valiosísimo en Estocolmo que dá a clasificación á Eurocopa a unha España de dúas caras: notable na primeira parte e ofuscada na segunda tras adiantarse Suecia.

Parecía abocada España a que se acrecentasen as dúbidas xurdidas en Oslo e sumar a súa primeira derrota na fase, aprazando o billete á rolda final, cando o dianteiro da Valencia apareceu para pór a bota tras un disparo raso de Fabián co partido agonizando.

Robert Moreno había feito autocrítica na véspera sobre o partido en Noruega, descontento porque o seu equipo perdera por momentos o control e careceu de profundidade. E respondeu con seis cambios. O obrigado de Ramos por cartóns, De Gea na portería e o debut de Gerard Moreno arriba foron as novidades máis destacadas.

España saíu mandona e completou uns primeiros 25 minutos moi bos. Sobre o papel, un 4-3-3, pero Ceballos non pisou nunca a banda e moveuse con liberdade por todo o centro de campo, creando superioridade polo medio e descolocando ao equipo sueco.
Con Rodri como faro na saída, España tocaba e tocaba, pero con moita mobilidade. Así foron chegando as ocasións, mentres se ía agrandando a figura de Olsen.

Desviou un mísil de Fabián, salvou un remate de socato do medio centro do City nun córner e o mesmo fixo cun cabezazo de Gerard Moreno a centro de Carvajal.

Pero a oportunidade máis clara tívoa Thiago, que recolleu un rebote a un tiro seu na área pequena, pero non soubo definir só aínda que algo esquinado. Olsen estivo máis listo para sacar a man e converter o que parecía o 0-1 en saque de porta.

Suecia, que na primeira parte só tivo o 29 % de posesión, tardou case vinte minutos en chegar á área española e algo máis en tirar a portería, cun disparo afastado de Lustig que detivo De Gea.

Aos poucos os suecos fóronse librando do susto e empezaron a achegarse con perigo, aproveitando erros na saída do balón de España.

De Gea levou a man a unha perna nun despexe, o que fixo que Kepa saíse a quentar. Pero se reivindicou minutos despois cunha gran man a cabezazo de Quaison.

O partido xa era outro, moito máis igualado, aínda que Fabián aínda tivo outra boa ocasión antes do descanso. O seu tiro mandouno a córner Lindelöf lanzándose ao chan.

Berg, moi cuestionado en Suecia por un refacho aciago de máis dun ano sen marcar, apareceu ao comezo do segundo tempo para xear a España cun cabezazo case sobre a liña de gol. De Gea salvara antes o primeiro remate seu e o posterior de Forsberg, pero xa non puido facer nada no terceiro.

Ao porteiro español aínda lle deu tempo a parar un tiro de Forsberg noutra contra sueca antes de tirarse ao chan e pedir o cambio polo problema muscular que arrastraba desde o primeiro tempo.

España seguía tendo moito a pelota, pero a reacción non chegaba. Moveu o banco Robert Moreno colocando a Rodrigo por Thiago, non demasiado brillante, e pasou a xogar cun 4-2-3-1, con Oyarzábal e o xogador da Valencia polas bandas e Ceballos por detrás de Gerard Moreno, que case empata nun cabezazo.

Quixo abrir máis o campo con Navas, pero Suecia, moi xunta e ordenada, resistía os ataques españois sen demasiados abafos, máis con corazón que con outra cousa. Ata que apareceu Rodrigo para salvar un empate que vale unha fase final pero non rompe a serie negativa de España neste país escandinavo, onde non gañou en cinco visitas.

Suecia, que se vía nunha situación inmellorable, xogarase o segundo posto nun mes en Bucarest, aínda que puido ser peor. O tanto de Noruega no tempo engadido fronte a Romanía permite aos suecos chegar por diante do equipo de Hagi na táboa.

- Ficha técnica:

1 - Suecia: Olsen; Lustig, Lindelöf, Granqvist, Bengtsson; Larsson, Olsson, Ekdal (Svensson, m.83), Forsberg; Berg (Andersson, m.90), Quaison (Isak, m.78).

1 - España: De Gea (Kepa, m.60); Carvajal (Navas, m.81), Albiol, Íñigo Martínez, Bernat; Fabián, Rodri, Thiago (Rodrigo, m.66); Oyarzábal, Gerard Moreno, Ceballos.

Goles: 1-0, m.50: Berg; 1-1, m.92: Rodrigo.

Árbitro: Clément Turpin (FRA). Amoestou ao seleccionador Jan Andersson (m.9) e a Berg (m.89) por Suecia; a Ceballos (m.68) e Fabián (m.80), por España.

Incidencias: encontro da fase de clasificación á Eurocopa 2020 disputado no estadio Friends Area de Solna (Estocolmo) ante 50.000 espectadores (cheo) e co teito retráctil aberto.