1-1. Portugal sobrevive e entra en semifinais grazas aos penaltis

A selección lusa supera os cuartos despois de gañar só un partido nesta Eurocopa, na prórroga fronte a Croacia
Quaresma celebra la victoria de Portugal con sus compañeros
photo_camera Quaresma celebra la victoria de Portugal con sus compañeros

Portugal é o primeiro semifinalista da Eurocopa tras imporse na quenda de penaltis (3-5) dun frouxo partido, que abriu nada máis comezar Robert Lewandowski e empatou, tamén no primeiro tempo, o mozo Renato Sanches. Portugal esperará o rival que lle discutirá, en Lyon, o 6 de xullo, o acceso á final, mentres que Polonia regresa coa sensación de deixar escapar a oportunidade da súa historia.

Porque aos polacos púxoselles o partido de cara case no asubío inicial, coa irrupción por primeira vez en Francia de Robert Lewandowski. "Lenwandowski está moi ben física e mentalmente", dixera a véspera o seu adestrador, Adam Nawalka, cansado de contestar a mesma pregunta. E o goleador encargouse de darlle a razón en pouco máis dun minuto.

Bastou un pase de banda a banda que interpretou mal Cédric, favorecendo a internada pola esquerda de Kamil Grosicky e o pase ao centro da área aproveitouno Lewandowski para inaugurar a súa conta no torneo. Un duro golpe para Portugal.

Polonia, con todo, non aproveitou o estado de shock no que estaba o rival. Tanto adormeceu o partido que permitiu que Portugal se recuperase grazas ao dinamismo do adolescente Renato Sanches.

Con empate, e sen un dominador claro tras o descanso, o pase a semifinais quedou a expensas dunha acción individual, aínda que con Ronaldo descomposto e Lewandowski cada vez máis illado, o encontro quedou abocado á prórroga.

No minuto 110 un afeccionado saltou ao terreo de xogo e intentou abrazar a Cristiano Ronaldo. A segunda parte da prórroga viuse detida durante un par de minutos pola acción deste afeccionado, que foi esquivado por Ronaldo e rapidamente reducido pola seguridade do estadio, que o sacou do campo polo aire.

Ao final, decidiron os penaltis, nunha quenda que premiou o acerto lanzador dos portugueses e castigou a Jacub Blaszczykowski, que errou o seu lanzamento despois de ser o mellor xogador polaco ata estes cuartos.