1-1. O Oviedo vence ao Deportivo nos penaltis e leva o Trofeo Vila de Foz

Partido entre el Deportivo y el Oviedo. TWITTER
photo_camera Partido entre o Deportivo e o Oviedo. TWITTER

O Oviedo adxudicouse este sábado o Trofeo Vila de Foz ao superar ao Deportivo da Coruña na quenda de penaltis (4-1) tras igualar 1-1 un partido que afrontou en inferioridade os últimos 12 minutos pola expulsión de Edu Cortina.

O test entre coruñeses e ovetenses foi trabado e competido, ao estilo do que poden atoparse ambos en Segunda División.

As faltas foron unha constante e pasáronlle factura ao xogador do Oviedo Johannesson no inicio do choque.

O Oviedo avisou ao Deportivo cun disparo ao poste de Saúl Berjón aos oito minutos e os coruñeses respondéronlle cun remate de Quique González e outro de Pedro Sánchez que sacou con apuros Champagne.

Os asturianos dispuxeron da mellor ocasión para adiantarse no desconto do primeiro período cun penalti por man de Álex Bergantiños. Executou demasiado centrado o exdeportivista Toché e Ortolá logrou despexar coa perna.

No segundo período, o Oviedo volveu inquietar aos deportivistas cun disparo con rosca de Mossa que se marchou a escasos centímetros da portería branquiazul.

O Deportivo non perdoou. Nunha falta centrada, Pedro Sánchez colgou o balón á área, cabeceou Pablo Marí e recolleu a asistencia os portugués Domingos Duarte para desnivelar o choque.

O Oviedo puido empatar pouco despois, pero Ortolá non se deixou sorprender nunha falta que lanzou Saúl Berjón e que se envenenó.

Non o fixo nesa acción, pero si aos 74 minutos cun cabezazo de Ibra a centro de Carlos Martínez.

Pouco despois, o equipo asturiano quedou con dez por unha dura entrada a Carles Gil por parte de Forlín e Edu Cortina, que acababa de incorporarse ao partido e viu a vermella directa.

Os dous equipos fixeron numerosos cambios nos últimos minutos e o Oviedo soubo aguantar en inferioridade para forzar os penaltis, nos que os asturianos foron máis efectivos.

FICHA TÉCNICA:
1 - Real Oviedo: Champagne; Carlos Martínez (Edu Cortina, min.77), Carlos Hernández, Christian Fernández (Forlín, min.68), Mossa; Tejera (Javi Hernández, min.77), Boateng, Javi Muñoz, Johannesson (Sandoval, min.4. Steven, min.77), Saúl Berjón (Borja Sánchez, min.77); e Toché (Ibra, min.67).
1 - RC Deportivo: Ortolá; David Simón (Gerard Valentín, min.68), Domingos Duarte (Bóveda, min.78), Pablo Marí (Albentosa, min.78), Dubarbier (Diego Cabalo, min.68); Álex Bergantiños, Pedro Mosquera, Krohn-Dehli (Edu Expósito, min.78); Carles Gil; Pedro Sánchez (Fede, min.78) e Quique González (Uxío, min.78).
Goles: 0-1, min.61: Domingos Duarte. 1-1, min.74: Ibra.
Penaltis: 1-0: Javi Muñoz. 1-0: falla Carles Gil. 2-0: Borja. 2-0: falla Fede Cartabia. 3-0: Steven. 3-1: Mosquera. 4-1: Boateng.
Árbitro: Martínez Santos, do Comité Galego. Expulsou a Edu Cortina (min.78), do Oviedo. Tamén mostrou amarela a Carlos Martínez (min.44), do conxunto asturiano.
Incidencias: Partido do XXX Torneo Vila de Foz disputado no Municipal de Foz. Gardouse un minuto de silencio por Íñigo Tartiere.