1-1. O Deportivo iguala a súa peor serie en Primeira División sen gañar

O conxunto coruñés empata co Málaga nun partido no que desperdiciou varias ocasións claras
El jugador del Deportivo, Oriol Riera
photo_camera El jugador del Deportivo, Oriol Riera

O Deportivo, que loita por non descender e que, no terceiro partido de Víctor Sánchez del Amo no seu banco, mostrouse moi serio na Rosaleda e incluso puido gañar, empatou 1-1 co Málaga, que perde fol no seu obxectivo de xogar en Europa a próxima tempada. O conxunto coruñés malogrou varias ocasións claras. Os malaguistas, que seguen sétimos pero agora cun só punto de renda sobre o Athletic, estiveron moi irregulares a pesar de que se adiantaron nada máis empezar a segunda parte cun gol do marroquí Nordin, logo neutralizado por Oriol Riera, aínda que os dous equipos puideron desfacer a igualada cunha clara oportunidade para cada bando na recta final.

O equipo galego igualou a súa peor serie de partidos sen gañar de toda a súa historia en Primeira División. O conxunto coruñés acumula xa once encontros sen vencer, un refacho adverso que só asinara noutra oportunidade en máis de 40 tempadas na elite, na liga 2009-10 con Miguel Ángel Lotina no banco. Despois de terse imposto ao Raio Vallecano o 30 de xaneiro (1-2) en Vallecas e ao Eibar (2-0) o 6 de febreiro en Riazor, o conxunto coruñés non volveu gañar.

O Málaga tivo un comezo fulgurante, co dianteiro Juanmi como protagonista, pero foi o conxunto deportivista o que tivo a primeira ocasión nun erro defensivo, cando Lucas Pérez lanzou desde o frontal e obrigou a intervir ao meta camerunés Kameni. Pero o Málaga estaba desatado buscando a portería de Fabricio e nunha acción de Juanmi, que estaba en todas, disparou á media volta dentro da área pequena e topouse co poste.

O Deportivo defendíase sen pasar do centro do campo pola presión malaguista, aínda que se sentía a gusto a pesar das arremetidas locais, que conforme pasou o tempo baixaron algo o seu rendemento. Un fallo do central brasileiro Weligton ocasionou unha acción de perigo que errou Lucas Pérez, cun disparo que desbaratou Kameni, cando o seu compañeiro Oriol Riera estaba preparado para recibir o balón na área pequena.

O Deportivo estaba a animarse, quizais máis pola ausencia dos malaguistas no centro do campo, onde Darder e Recio non controlaban a situación. O deportivista Oriol Riera asustou cun remate de cabeza, que se foi fóra. O Málaga tomouse un respiro, aínda que a maquinaria non funcionaba como desexaba o seu técnico Javi Gracia, sobre todo a partir do minuto 20, ante un Deportivo tranquilo, sen sufrir excesivamente para chegar ao descanso con empate.

A continuación comezou cunha xogada de perigo para o Málaga, pero Amrabat non soubo definir. Con todo, aos dous minutos, o holandés de orixe marroquí si acertou e abriu o marcador cun lanzamento seco, raso, desde fóra da área, que superou a Fabricio. Este pau fixo reaccionar ao Dépor, que se foi a por todas, arriba, con valor. O Málaga, a pesar do gol, estivo impreciso e sufriu coas internadas de Cavaleiro pola dereita, cuxos centros non fornecían efecto polas intervencións de Kameni.

Pero o Málaga estaba asfixiado, partido no centro e con poucas opcións, ademais de perdido, o que aproveitou o Deportivo, moito mellor no xogo, para lograr un merecido 1-1 tras unha falta lateral pola dereita lanzada por Lucas Pérez e que rematou de cabeza no punto de penalti Oriol Riera, aos 60 minutos. Nos malagueños, sen forza e rotos, non houbo reacción. Aínda que Samu García marcou de cabeza nun centro de Sergio Sánchez, o gol foi anulado por fóra de xogo, mentres que os galegos atacaban á contra, con moito perigo, e rozaban o gol.

Aínda así, o Málaga intentouno con accións esporádicas como un disparo desde fóra da área de Recio, que desviou a córner Fabricio. O Deportivo tivo o triunfo nunha falta de Lucas Pérez que se estrelou no poste dereito, paseouse pola liña de gol e saíu fóra. Era o minuto 83, cun Málaga roto e pedindo a hora. Quizais o máis xusto era o empate, pero un cabezazo de Javi Guerra, no tempo engadido, case lle dá a vitoria ao Málaga, pero evitouno o meta Fabricio, que amarrou así un punto para o seu equipo.