1-1. Messi evita no 90 a derrota dun Barcelona que se afasta do título

O estadio do Vilarreal acolleu un intenso duelo no que ambos os equipos exhibiron as súas armas para levar o triunfo, aínda que sen sorte para ningún dos dous
Leo Messi durante el partido
photo_camera Leo Messi durante el partido

O arxentino Leo Messi evitou a derrota do Barcelona ante o Vilarreal (1-1) cun gol de falta directa no minuto 90 nun partido de dominio barcelonista pero no que non atopou solucións para evitar un novo tropezo que o afasta do título.

A estrea do nome do Estadio da Cerámica, nova denominación que recibe, desde este domingo, O Madrigal, viviu un intenso duelo de fútbol no que ambos os equipos exhibiron as súas armas para levar o triunfo aínda que sen sorte para ningún dos dous equipos que terminan a xornada na terceira posición, o Barcelona, e a cuarta, o Vilarreal.

O partido comezou con moita forza, cun Barcelona que pronto se fixo coa posesión do balón ante un Vilarreal ben pertrechado no seu campo pero sen desdeñar o ataque, á espera dalgunha físgoa no rival que lle permitisen pór en apertos a Ter Stegen.

O intenso xogo inicial de ambos tamén estivo acompañado por boas ocasións de gol para ambas as formacións, xa que o mexicano Jonathan dous Santos tivo dúas boas opcións para abrir o marcador, aínda que foi o Barcelona o que gozou de máis oportunidades. De feito, o equipo de Luís Enrique perdoou dúas veces a través do brasileiro Neymar, aínda que Messi, André Gomes e Luís Suárez tamén probaron sorte pero se atoparon co mellor xogador do encontro neste período, a meta local Sergio Asenjo.

Na recta final deste período tempo a intensidade do choque descendeu quizá como consecuencia dos intensos duelos copeiros vividos esta semana ante a Real Sociedade e Athletic Club.

O partido continuou no arranque da segunda metade do mesmo xeito ao que chegou ao descanso, co Barcelona envorcado en ataque pero foi o Vilarreal o que abriu o marcador ao aproveitar unha rápida contra ben definida por Sansone aos cinco minutos de haberse renovado o choque. Un erro no pase de Digne en ataque propiciou un roubo de balón do Vilarreal e nun contragolpe perfecto Sansone logrou bater a Ter Stegan cun disparo cruzado.

O Barcelona seguiu co control do balón e a presión pero pasaban os minutos e non atopaba solucións para supera á defensa dun Vilarreal que, pese ao dominio do rival, víaselle cómodo sobre o terreo de xogo.

Aínda que o partido entrara nunha situación de relativa calma nun par de minutos revolucionouse, con dous penaltis reclamados pero non sinalados -un por bando-, un balón ao pau de Messi, un disparo de Luis Suárez que despexou Asenjo e o seu rexeite enviouno fose Neymar tras unha chilena e todo a un cuarto de hora para o final.

O partido entrou na súa recta final cun Barcelona aínda máis envorcado en ataque en busca do gol. O equipo de Luis Enrique vía como o Real Madrid se distanciaba a seis puntos e cun partido menos os madridistas. A pesar dos intentos, a boa disposición defensiva dos locais e a actuación do seu porteiro evitaba que o acoso continuou do Barcelona obtivese os seus froitos.

Tivo que ser Leo Messi cunha execución perfecta de falta directa cando o partido chegaba ao minuto 90 o que acabase coa resistencia numantina do equipo castellonenco. Aínda que nos catro minutos de prolongación ambos os equipos tiveron opcións para marcar, o marcador xa non se moveu.