1-1. O Dépor paga o seu repregamento cun empate ante o pechacancelas

O Nàstic sorprendeu en Riazor cun un gols de Luis Suárez no minuto 84

Un momento del partido que enfrentó al Deportivo con el Nàstic en Riazor. TWITTER (@rcdeportivo)
photo_camera Un momento do partido que enfrontou ao Deportivo co Nàstic en Riazor. TWITTER (@rcdeportivo)

O Deportivo pagou o seu excesivo repregamento na recta final do partido co pechacancelas de LaLiga 1/2/3, o Nástic de Tarragona, e cedeu un empate (1-1) no estadio Abanca-Riazor nun partido que puido acabar gañando calquera.

Os branquiazuis adiantáronse nos primeiros minutos do segundo tempo, pero se meteron atrás, xogaron con lume e queimáronse cun tanto de Luís Suárez que acabou precipitando un ida e volta con dúas ocasións clarísimas, unha por equipo: os locais estrelárona no traveseiro e os tarraconenses fallárona.

O Deportivo, co italiano Michele Somma, o colombiano Didier Moreno e Saúl García como novidades no once, atosigó ao seu rival na primeira media hora de xogo, pero foi incapaz de rendibilizar as súas aproximacións á portería de Bernabé.

Os coruñeses buscaron as bandas, os centros de Saúl e os disparos de Borja Valle e o Nástic defendeuse como puido.

Superado o cuarto de hora, os locais pediron penalti nun centro de Borja Valle que interceptou desde o chan Salva, pero o colexiado César Soto non a concedeu.

A pesar das chegadas do Deportivo, Bernabé só tivo que empregarse aos 19 minutos para atrapar en dous tempos un lanzamento de Borja Valle á media volta desde a frontal da área.

A ocasión máis clara desperdiciouna no ecuador do primeiro período Quique González. Salva despexou mal na área e o dianteiro do Deportivo, con toda a portería para el, rematou, incomprensiblemente, desviado.

O Nàstic logrou saír da cova logo da media hora de partido, cando logrou perderlle o medo ao Deportivo.

O equipo catalán avisou cun contragolpe que logrou cortar a tempo Saúl na área tras equivocarse previamente no centro do campo e, aos 38 minutos, Dani Giménez tivo que empregarse para bloquear un disparo de Javi Márquez, o único dos pupilos de Enrique Martín no primeiro tempo.

O que non puido atopar ao Deportivo antes do descanso conseguiuno en pouco máis de tres minutos do segundo período. Tocou e tocou o equipo coruñés, recibiu Didier Moreno na banda dereita, apoiouse en strong <>David Simón e este asistiu a strong <>Edu Expósito, que se virou na área e meteu a rosca para bater a Bernabé.

O gol deixou aparvado ao Nàstic e o Deportivo dispuxo da posibilidade de noquearle pero non o logrou polas intervencións de Bernabé, que primeiro sacou un disparo de Quique (min.52) e, posteriormente, salvou outro máis duro de strong <>Fede Cartabia (min.53).

Enrique Martín fixo debutar a strong <>Kanté a falta de algo máis de media hora para o final e o venezolano Mikel Villanueva probou (min.56) a strong <>Dani Giménez cun disparo afastado que o gardameta foi capaz de atallar.

No Deportivo debutou Joni Montiel, que recibiu os aplausos de Riazor nos seus primeiros minutos en Segunda División, nos que puxo un bo centro á área e exhibiu desenvoltura.

Os locais se replegaron en exceso na recta final do segundo período, incluso cos once xogadores en campo propio, e deu vida ao Nàstic.

O equipo de Natxo perdoou a sentenza aos 83 minutos nun remate do venezolano Christian Santos e o conxunto catalán sorprendeulle practicamente na seguinte acción cun taconazo de Kanté que converteu Luís Suárez.

Os deportivistas puideron rescatar os tres puntos no minuto 88, pero o traveseiro negoullo ao lateral Diego Cabalo, e o equipo de Tarragona tamén tivo o triunfo nas botas de Pipa, que fallou diante de Dani Giménez a pase de Suárez.

- Ficha técnica:
1 - Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Somma, Marí, Saúl García; Álex Bergantiños; Fede Cartabia (Joni Montiel, m.64), Edu Expósito, Didier Moreno (Diego Cabalo, m.83), Borja Valle; e Quique González (Christian Santos, m.72) .

1 - Nàstic de Tarragona: Bernabé; Salva, Noguera, Mikel Villanueva, Josema (Pol Valentín, m.70), Thioune, Imanol García, Cotán (Kanté, m.56); Pipa, Luís Suárez e Javi Márquez (Sadik, m.65).

Goles: 1-0, m.49: Edu Expósito. 1-1, m.84: Luis Suárez.

Árbitro: Soto Grao, do Comité Rioxano. Mostrou amarela a Javi Márquez (min.25), Cotán (min.28), Thioune (min.62), do Nàstic; e a Didier Moreno (min.71), do Deportivo.

Incidencias: Partido da vixésimo sexta xornada de LaLiga 1/2/3 disputado no Estadio Abanca-Riazor ante 17.102 afeccionados. Antes do encontro gardouse un minuto de silencio por Fefé García do Río, abonado número dous do RC Deportivo. No descanso, o Deportivo rendeu homenaxe a Juan Fernández, campión de España de surf en ondas grandes.