1-1. O Dépor acaba con dez e salva un punto ante o líder Málaga

Carlos Fernández fue el autor del tanto deportivista

Álex Bergantiños. LALIGA
photo_camera Álex Bergantiños. LALIGA

O Deportivo, que acabou con dez pola expulsión de Quique González a falta de doce minutos para o final, logrou salvar un punto ante o líder de LaLiga 1|2|3, o Málaga.

Os andaluces souberon xogar as súas cartas unha vez máis esta tempada e adiantáronse na segunda parte nunha xogada que naceu dun saque de banda, pero o Deportivo logrou empatar cun tanto do sevillista Carlos Fernández xusto antes de que o árbitro mostrase a vermella a Quique por golpear a Luís Hernández cando intentaba unha chilena.

No céspede de Riazor citáronse dous dos máximos aspirantes ao ascenso logo de baixar da man o curso pasado a Segunda División: o Málaga, que repetiu aliñación por primeira vez esta campaña, á fronte da clasificación tras gañar seis dos sete primeiros partidos e o Deportivo a catro puntos e invicto diante da súa afección.

Como ante o Sporting de Xixón (1-0) e o Granada (2-1), os dous rivais que pasaran polo campo coruñés, o Deportivo, sen o criterio que achega ao xogo Vicente Gómez, lesionado, levou o peso do partido aínda que a primeira ocasión, a única que tivo ata o descanso, foi do Málaga cun disparo de Adrián que atallou Dani Giménez aos tres minutos.

Os locais non se amedrentaron, pero faltoulles acerto. Primeiro, a Quique González, que chegaba enrachado ao partido e perdoou unha ocasión clarísima ao desaproveitar unha internada de David Simón cun remate defectuoso co nocello aos catro minutos.

Dun roubo de Didier Moreno ante Juanpi no centro do campo xurdiu, aos once minutos, a segunda oportunidade que desperdiciaron os deportivistas. Quique González lanzou a contra, un dous para dous, e Carles Gil culminouna cunha rosca que se lle marchou desviada.

O partido atascouse e nin Málaga nin Deportivo, preocupados, sobre todo, por non encaixar, atoparon solucións, aínda que os poucos achegamentos á área contraria foron dos de Natxo González.

Con todo, non chegaron a probar a seguridade de Munir. Pablo Marí rematou alto (min.37) nun saque de esquina que colgou Krohn-Dehli e Quique González tampouco atopou o camiño á portería do Málaga cun cabezazo a centro de Saúl (min.41).

Juanpi, que acabou a primeira parte con molestias, foi substituído no intermedio por Pacheco e a continuación seguiu os mesmos camiños ata que o Málaga golpeou ao Deportivo nun saque de banda de Luís Hernández, que se tomou o seu tempo, coma se dun córner se tratase.

Os coruñeses eran conscientes de que o equipo de Muñiz tiña esa arma porque xa a exhibiu con éxito con anterioridade esta tempada, pero foron incapaces de contrarrestala. Dani Giménez salvou o primeiro disparo e o rexeitamento caeu a N'Diaye, que adiantou aos andaluces.

Natxo respondeu coa entrada dun terceiro dianteiro, o venezolano Christian Santos por Carles Gil, e atrasou a posición de Carlos Fernández.

O Deportivo probou a Munir por primeira vez aos 70 minutos cunha falta escorada que executou Quique González e atallou o gardameta antes do segundo cambio, Edu Expósito por un desacertado Didier Moreno, que escoitou algúns asubíos e perderase o seguinte partido pola chamada da selección colombiana.

Os locais restableceron a igualada a falta de menos dun cuarto de hora nunha xogada illada na que Álex Bergantiños recibiu o balón na área e Carlos Fernández estreou a súa conta goleadora como deportivista.

O partido rompeu nese instante, pero o ida e volta durou pouco porque a doce minutos para o final, Quique González foi expulsado por xogo perigoso ao golpear a un rival cando buscaba a chilena.

Co Deportivo en inferioridade, intercambiáronse os papeis. Os locais replegaron e os visitantes deron un paso á fronte, pero se atoparon con Dani Giménez, que salvou un man a man con Harper (min.82) e logrou que o partido acabase con repartición de puntos.

FICHA TÉCNICA:
1-RC Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Domingos Duarte, Marí, Saúl; Didier Moreno (Edu Expósito, min.71), Álex Bergantiños, Krohn-Dehli; Carles Gil (Christian Santos, min.64); Quique González e Carlos Fernández (Eneko Bóveda, min.89).
1-Málaga CF: Munir; Iván Rodríguez, Luís Hernández, Pau, Ricca; Juanpi (Pacheco, min.46), N'Diaye, Adrián, Ontiveros (Hicham, min.72); Harper (Héctor Hernández, min.87) e Branco Leschuk.
Goles: 0-1, min.54: N'Diaye. 1-1, min.76: Carlos Fernández.
Árbitro: Díaz de Mera, do Comité castelán-manchego. Expulsou con vermella directa a Quique (min.78). Mostrou amarela a Juanpi (min.29), Harper (min.39), Ontiveros (min.69), Iván Rodríguez (min.72) e Adrián (min.80), do Málaga; e a Christian Santos (min.78).
Incidencias: Partido da oitava xornada de LaLiga 1/2/3 disputado no estadio de Riazor ante 18.362 afeccionados segundo o Deportivo. Antes do encontro gardouse un minuto de silencio por José Antonio Rivas Fontes, xogador do Fabril (Deportivo B) entre 1970 e 1974 e do primeiro equipo deportivista nas tempadas 1974/1975 e 1975/1976.