1-1. Agridoce debut mundialista de España

'A Vermella' foi moi superior a Costa Rica, pero non logrou pasar do empate nun choque no que os dous goles chegaron nun minuto
photo_camera Wendy Acosta, de Costa Rica (izquierda), ante la gallega Verónica Boquete, en el partido de este martes en Montreal

A selección española feminina de fútbol dominou á de Costa Rica na súa estrea no Mundial de Canadá pero permitiu que as pupilas de Amelia Valverde, tamén debutantes, asinasen un empate (1-1) no encontro que inaugurou o Grupo E no Estadio Olímpico de Montreal.

A pesar de dispor das mellores ocasións e adiantarse por mediación da centrocampista Vicky Losada no minuto trece, o cadro dirixido por Ignacio Quereda pagou o seu exceso de confianza tras o 1-0. Só un minuto tardou Raquel Rodríguez en devolver a igualdade a un duelo que o combinado español non soubo resolver.

Manifestara na rolda de prensa previa o seleccionador español a súa vontade de dominar o esférico e marcar o tempo. Un obxectivo que precipitou a aparición no 'once' de Celia Jiménez, que con só tres aparicións co combinado absoluto privou da titularidade a Ruth García, e dun centro do campo atípico pola presenza de Vicky Losada, Alexia Putellas e Vero Boquete, con Jennifer Hermoso, Sonia Bermúdez e Natalia Pablos en punta.

A ambiciosa proposta de Quereda obtivo a súa recompensa no minuto 13, cando a centrocampista do Arsenal Ladies Vicky Losada reclamou un lugar privilexiado na historia do fútbol feminino español como primeira goleadora do país nun Mundial absoluto.

Un control coa espuela, un xiro que lle permitiu desposuírse da marcaxe da defensora rival e un certeiro disparo coa súa perna esquerda precipitaron o primeiro festexo dunha escuadra que aspira a avanzar, polo menos, ata os oitavos de final.

A ese tanto seguiu, con todo, un grave desaxuste defensivo que permitiu a irrupción de Lixy Rodríguez desde o flanco esquerdo para servir, só un minuto despois, o 1-1 á dianteira costarriqueña Raquel Rodríguez.

Ese tanto multiplicou as dúbidas na construción do equipo español e cada vez fíxose máis notorio o desequilibrio xerado pola ausencia de Virginia Torrecilla, a quen a miúdo se lle encomenda a saída de balón. Atrasou entón a súa posición a galega Boquete e recuperou a selección española o criterio mentres as ticas permanecían acazapadas, satisfeitas co empate logrado na súa única aproximación á meta defendida por Ainhoa Tirapu.

Con ese marcador indicou a arxentina Salomé di Iorio a chegada do descanso. Un paréntese de quince minutos que devolveu unha mellor versión de España.

Desaparecida Shirley Cruz no bando centroamericano, as defensoras españolas deberon responder unicamente ás rápidas transicións dunha escuadra inofensiva no segundo parcial.

Para castigar o crecente cansazo das ticas, Quereda deu a alternativa a Marta Corredera, que disporía dunha inmellorable ocasión pouco antes de que Dinnia Díaz, indiscutible protagonista no bando costarriqueño, evitase o segundo tanto de Losada nun chute que buscaba a escuadra.

Cun punto na súa marcadora, a selección española continuará a súa andaina o día 13 ante a de Brasil. Corea do Sur será, pola súa banda, o próximo rival de Costa Rica.