1-0. O primeiro gol da tempada de Aspas certifica a vitoria do Celta ante o Athletic

O árbitro anulou inicialmente o cabezazo do galego por fóra de xogo, pero o VAR corrixiu esa decisión
Iago Aspas disputa el balón con el jugador del Athletic de Bilbao Daniel García durante el partido de este domingo. SALVADOR SAS (EFE)
photo_camera Iago Aspas disputa o balón co xogador do Athletic de Bilbao Daniel García durante o partido deste domingo. SALVADOR SAS (EFE)

O Celta logrou este domingo en Balaídos ante o Athletic a súa segunda vitoria da tempada (1-0) cun gol de Iago Aspas, que estreou a súa conta goleadora esta campaña en LaLiga Santander. Foi un tanto rodeado de incerteza porque o VAR corrixiu a decisión inicial do árbitro de anulalo.

Escribá colocou o seu equipo habitual, mentres que Garitano presentou as novidades de Balenziega e De Marcos, recuperado dunha lesión que o mantivo mes e medio fóra dos campos. Non houbo apenas ocasións durante o primeiro tempo. E iso que o partido se abriu cun perigoso cabezazo de Aspas na primeira xogada. Foi un espellismo.

Sen un claro dominador, a pesar da maior posesión da pelota do equipo celeste, o Athletic apenas asomou sobre a área de Rubén, salvo unha boa acción de ataque trenzada no minuto dez sen definición nos metros finais.

Tampouco o Celta ofreceu dose de perigo. Mediado o primeiro tempo, o Celta avisou cun pase atrás de Rafinha a Iago Aspas, que lanzou cerca da área pequena pero o seu tiro despexouno Íñigo Martínez, e cerca do descanso, unha grande acción entre Rafinha e Denis Suárez non logrou culminala Santi Mina, que finalizou a triangulación cun lanzamento desviado.

Ese guión de igualdade sen perigo mantívose durante os primeiros vinte minutos da segunda metade, unha monotonía só alterada por un bo disparo de Sancet desde fóra da área para o Athletic e un envelenado centro de Hugo Mallo para o Celta ao que chegou moi forzado Denis Suárez.

Custoulle ao Celta rachar a orde defensiva do conxunto de Garitano. Con pouco ritmo e sen apenas capacidade de sorpresa no seu ataque, o equipo galego refuxiouse nun saque de esquina para sentenciar o partido, un córner que prolongou de cabeza Santi Mina para que marcase o gol Iago Aspas no segundo pau. O árbitro anulou o cabezazo de Aspas por fóra de xogo, pero o VAR corrixiu esa decisión, pois Williams habilitaba a posición do dianteiro celeste.

O gol deixou sen reacción ao Athletic, a pesar de que Garitano reforzou o ataque con Aduritz e Larrazabal. No minuto 90, un centro moi pechado de Balenziaga inquietou a Rubén e foi a única ocasión do conxunto vasco no cuarto de hora final dun monótono partido.

RC Celta: Rubén; Hugo Mallo, Araujo, Aidoo, Olaza; Lobotka (Pape Cheikh, min. 82), Okay, Rafinha (Brais Méndez, min. 71), Denis Suárez (Beltrán, min. 87; Iago Aspas, Santi Mina.

Athletic Club: Unai Simón; Capa, Yeray, Íñigo Martínez, Balenziaga; Dani García, Vesga (larrazabal, min. 81); De Marcos (Sancet, min. 65), Raul García, Muniain (Aduritz, min. 81); Williams.

Gol: 1-0 Aspas, min. 74.

Árbitro: Medié Jiménez (comité catalán). Amonestou os xogadores do Athletic Balenziaga, Raúl García, Yeray, Íñigo Martínez e Capa. Tamén viu tarxeta amarela o entrenador do Athletic, Gaizka Garitano.

Incidencias: Partido correspondente á oitava xornada de LaLiga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 19.690 espectadores.