0-8. O Barça lámbese as feridas en Riazor

Luis Suárez esnaquizou con catro goles a un Deportivo moi fráxil. Rakitic, Messi, Bartra e Neymar selaron a humillación. Os azulgrana seguen líderes
Luis Suárez celebra uno de sus goles ante un Manu abatido
photo_camera Luis Suárez celebra uno de sus goles ante un Manu abatido

O FC Barcelona non tivo piedade do Deportivo e ridiculizouno (0-8) na súa visita ao estadio de Riazor, onde empezou a pechar a ferida que lle abriron os catro choques anteriores de Liga e a eliminación da Champions. Apoiado nunha actuación estelar de Luis Suárez –catro goles e tres asistencias–, o equipo azulgrana deuse un festín a partir do 0-2, no minuto 24.

O Deportivo perdoáralle dúas veces con 0-1 no marcador, pero cando Suárez atopou portería por segunda vez, o conxunto coruñés decaeu e recibiu outros seis goles no segundo período, un medicamento para o Barcelona.

Coas novidades de Dani Alves e Marc Bartra na aliñación, o conxunto catalán atopouse en Riazor cun Deportivo repregado, preparado para a contención cun trivote e dous laterais dereitos.

Logo de catro encontros sen gañar e sen vidas extra, ao Barcelona notóuselle algo nervioso nos minutos iniciais, especialmente na retagarda, e Luis Enrique non tardou en pedir aos seus xogadores que adiantasen a liña defensiva para tratar de deixar en fóra de xogo a Lucas Pérez.

Se atrás é fráxil, arriba, o Barça é demoledor. Iniesta acendeu a luz na liña de tres cuartos de ataque aos sete minutos, superou á defensa do Dépor cun pase talentoso e Suárez calibrou a puntería cun disparo ao lateral da rede.

O conxunto coruñés apenas dera sinais en ataque -só un disparo de Riera aos dez minutos- e en defensa, como o Barcelona, era permeable a pesar da acumulación de xogadores. Manu Fernández, terceiro porteiro do Deportivo e titular polas lesións do arxentino Germán Lux e Fabricio Agosto, atinou na primeira ocasión clara do conxunto azulgrana, un remate de Messi a pase de Suárez que despexou a saque de esquina, e aí, aos once minutos, acabou o cerrollazo branquiazul.

O córner executouno Rakitic, Luis Suárez empuxou a Sidnei sen que De Burgos Bengoetxea e os seus asistentes o visen, e resolveu despois na área pequena para adiantar ao Barcelona ante o peor equipo da liga en estratexia: trece goles en contra.

En dous minutos, o equipo galego perdoou o empate e incluso a remontada nas botas de Borges, que quedou dúas veces só ante Bravo. Non marcou o Deportivo e si o fixo o Barcelona para coller tranquilidade e confianza e, de paso, apagar ao seu rival coa conexión Messi-Suárez. O uruguaio definiu ante Manu e antes do descanso puido anotar o terceiro, pero perdoou a sentenza a centro de Alves.

UN FESTÍN. O Barcelona xa vira ao Deportivo levantarlle un 2-0 nos dous anteriores encontros, ambos no Camp Nou, e volveu de vestiarios disposto a finiquitar o choque e evitar calquera sorpresa. En minuto e 24 segundos, Suárez asistiu a Rakitic para que o Barcelona deixase resolta a primeira das cinco últimas finais.

O conxunto azulgrana deuse un festín ante as facilidades que lle deu o Deportivo, que rompeu para buscar unha reacción que non atopou.

Todo o que lle entrou ao Barcelona negóuselle ao Deportivo, especialmente a Lucas Pérez, que probou a Bravo cun potente remate e perdoou outra oportunidade en boca de gol xa con 0-5 no marcador, o cuarto cun pase de Messi a Suárez e o quinto, obra do uruguaio con asistencia do brasileiro Neymar.

Luis Enrique, que ante o Valencia non fixera cambios, refrescou ao seu equipo e aínda chegaron outros tres goles, un de Messi a pase de Suárez, outro, espectacular, de Bartra, que rubricou a súa volta ao once cunha galopada que terminou por ridiculizar ao Deportivo, e o de Neymar para pór a puntilla a falta de once minutos.