0-5. O Real Madrid resucita a base de pegada

Os brancos esnaquizaron a un combativo Viktoria Plzen e sitúanse como líderes de grupo

Benzema celebra un gol con sus compañeros. MARTIN DIVESEK (EFE)
photo_camera Benzema celebra un gol cos seus compañeiros. MARTIN DIVESEK (EFE)

O Real Madrid recuperou confianza a base de pegada e esnaquizou con goles o espírito combativo do modesto Viktoria Plzen, con Karim Benzema inspirado e exercendo de líder nunha goleada que lle impulsa para asaltar o liderado dun grupo, o G, que se decidirá no Olímpico de Roma.

A reconstrución do campión de Europa comeza a chegar a base de goles e bos resultados. Santiago Solari asina o pleno, tres de tres, e tomando decisións con personalidade. En Pilsen enterrou o debate da portería, apostando por Thibaut Courtois, e sentou no banco a Modric, Isco e Marco Asensio.

Os goles tápano todo. Ata as dúbidas defensivas ante calquera rival, poderoso ou modesto, que se apropiaron dun inicio no que o ímpeto do Viktoria xerou minutos de problemas. Pero o factor fortuna, tan en contra de Julen Lopetegui, cambiou e agora son os traveseiros os que de novo evitan goles do rival.

Unha acción de Hrosovský pola esquerda, que apuraba ata liña de fondo aos 9 minutos, acababa cun centro potente que golpeaba en Nacho e repelía a madeira. Pouco despois Procházka buscaba a escuadra e Chorý non chegaba por milímetros. A inestabilidade escenificábase en Ramos e unha cotenada que debeu custarlle a vermella directa. Havel, co nariz danado, non puido acabar o primeiro acto.

O balón parado foi o punto crave onde o Real Madrid explotou a debilidade do rival. Antes, Benzema demostrou que era a súa noite. Moi activo en fase ofensiva, con acerto en cada balón, rompeu o partido cun gol para enmarcar. Arrincando desde o perfil esquerdo, realizou en velocidade dous recortes, un co exterior do seu pé dereito, o segundo co esquerdo para sentar ao rival, e definiu con calidade.

En tres minutos o Real Madrid lograba o que ata o momento fora incapaz todo o curso, sentenciar un partido. Casemiro de cabeza tras un saque de esquina de Kroos asinaba o segundo e mostraba o gran punto débil do equipo checo. As chegadas a balón parado fixeron tremer ao Viktoria, que aínda atopou algún exceso de confianza madridista ao contragolpe, pero a súa ilusión desapareceu a base de goles.

Os goles tápano todo. Ata as dúbidas defensivas que se apropiaron dun inicio no que o ímpeto do Viktoria xerou minutos de problemas

Benzema selaba o seu dobrete con agasallo de Bale para superar a barreira de 200 goles co Real Madrid, e o galés asinaba de zurda o cuarto antes do descanso. A debilidade defensiva do Viktoria era un agasallo que non se podía desaproveitar nun encontro que cura feridas.

Quedaba pouca historia para o segundo acto, que arrincou con dúas paradas de Courtois e o Real Madrid aproveitando os espazos para correr. Solari protexía a Ramos, apercibido de sanción para Roma se era amoestado, e daba minutos ao canteirán Javi Sánchez. A defensa con Odriozola, Nacho e Reguilón sería impensable hai uns meses. Non sufriu en exceso ante un Viktoria que buscou o tanto da honra con máis corazón que cabeza.

Deixou distancia entre liñas que saltou a aproveitar Vinicius e a súa fame de gloria. Intentouno sempre partindo da esquerda, perdoando algunha acción de perigo pero asistindo a Kroos para unha marabilla de gol que puxo o peche. O pase colleulle co corpo adiantado e acomodouno para picar o balón cun globo ante o que nada puido facer Hruska.

0 - Viktoria Pilsen: Hruska; Rezník, Hejda, Hubník, Limberský; Procházka, Hrosovský; Havel (Petrzela, m.38), Cermak (Horava, m.61), Kopic; e Chory (Reznicek, m.80).
5 - Real Madrid: Courtois; Odriozola, Nacho, Sergio Ramos (Javi Sánchez, m.59), Reguilón; Casemiro, Kroos (Isco, m.72); Lucas Vázquez, Ceballos, Bale; e Benzema (Vinicius, m.62).
Goles: 0-1, m.20: Benzema. 0-2, m.23: Casemiro. 0-3, m.37: Benzema. 0-4, m.39: Bale. 0-5, m.67: Kroos.
Árbitro: Deniz Aytekin (Alemaña). Amoestou a Nacho (53) polo Real Madrid.
Incidencias: encontro correspondente á cuarta xornada da fase de grupos da liga de Campións, disputado no estadio Doosan Area, cheo, ante a presenza de 11.483 espectadores.