0-5. Exhibición do Atlético nas Palmas

O conxunto branquivermello paseouse ante un rival desmotivado
Griezmann en una de las acciones del partido
photo_camera Griezmann en una de las acciones del partido

O Atlético de Madrid resolveu con contundencia ante Las Palmas (0—5), nunha espectacular exhibición de fútbol, con tres goles nos primeiros dezaoito minutos e dous máis na segunda metade, nun partido pésimo do equipo canario, un rival desmotivado desde fai moitas xornadas.

O conxunto de Diego Pablo Simeone, con goles de Kevin Gameiro (2), Saúl, Thomas e Fernando Torres, garante deste xeito seguir na terceira praza, faga o que faga o Sevilla o vindeiro luns en Málaga, e continúa invicto en todos os seus duelos como visitante entre todos os torneos que xogou no presente 2017, e xa son quince encontros.

O equipo branquivermello demostrou en só dous minutos o moito que se xogaba. Unha falta que cabeceou Savic e atrapou Javi Varas foi o seu primeiro aviso, pero na segunda chegada clara, xa non perdoou.

O Atlético aumentou o seu xa folgada renda no tempo de prolongación co quinto gol, un remate plácido de Fernando Torres a centro de Filipe Luís

O primeiro gol orixinouse nunha perda de Halilovic no centro do campo. Saúl Ñíguez entrou pola esquerda e puxo un centro raso á área onde Kevin Gameiro anticipouse a Bigas e colocouna na escuadra esquerda do porteiro sevillano.

A posta en escena dos de Simeone non puido ser mellor. Deulle do seu propio medicamento Las Palmas, quitándolle o balón e mandando no partido.

Nin sequera a inédita liña defensiva do Atlético, collida con alfinetes polas baixas, pasou por apuros. Ordenada e contundente, controlou en todo momento os inocentes intentos dos amarelos.

Advertira Quique Setién, adestrador local, das xogadas a balón parado do rival, e así chegou o segundo gol: córner que saca Koke desde a dereita e Saúl Ñíguez remata sen apenas oposición de Bigas para colocar a pelota tamén na escuadra.

Ese tanto terminou de sacar do partido —se non o fixo xa o primeiro— Las Palmas, os seus xogadores aínda lle daban voltas á xogada anterior cando Gaitán reclamaba, totalmente só, o balón no centro do campo.

Cando o arxentino o recibiu, enviouno cara a Gameiro e o francés gañou o duelo en carreira a Dani Castellano e coou o balón polo primeiro pau, onde menos o esperan os porteiros. Dobrete para o francés no seu regreso ao once titular.

Co partido liquidado, o técnico branquivermello comezou a pensar no próximo duelo madrileño na liga de Campións

Nin cos tres goles encaixados, Las Palmas demostrou orgullo ou ganas de querer repetir unha xesta como o día do Celta, cando igualou na segunda parte ese mesmo marcador adverso. Os de Setién deambulaban polo campo, sen presionar ao rival, como esperando un erro do rival para saír ao contraataque.

O único intento insular entre paus foi un disparo raso e centrado de Dani Castellano, fácil para Oblak.

A primeira parte finalizou cun xesto deportivo de Griezmann, ao pararse na súa carreira cando se ía só cara á área, e botar o balón fose ao ver a Macedo lesionado. A ampla diferenza, está claro, permitíao.

Con toda a segunda parte por diante, o Atlético parecía ter un só inimigo: o propio Atlético. Só unha relaxación dos seus futbolistas podería meter aos canarios no partido, pero non o permitiu Simeone, sabedor como ninguén deses perigos.

A segunda parte empezou case igual que a primeira, cun remate franco de Gameiro a centro de Griezmann, pero o poste, con Varas desprazado, evitou o 'hat—trick' do xogador francés, quen pouco despois deixou o seu sitio a Fernando Torres.

E se Las Palmas tiña algunha opción de polo menos mellorar a súa deprimida imaxe, Prince Boateng acabou con elas ao ser expulsado tras recibir o segundo cartón amarelo por golpear nun salto a José María Giménez, que terminou sendo substituído con molestias.

Co partido liquidado, o técnico branquivermello comezou a pensar no próximo duelo madrileño na liga de Campións. Os outros dous xogadores incorporados, Thomas Partey e Ángel Correa, fabricaron o cuarto gol, anotado polo ganés de disparo cruzado tras unha cómoda parede coa punta arxentino dentro da área.

O Atlético aumentou o seu xa folgada renda no tempo de prolongación co quinto gol, un remate plácido de Fernando Torres a centro de Filipe Luís desde a esquerda, ante un rival cuxos xogadores parecen adiantar as vacacións desde fai algunhas xornadas, ao quedar sen ningún obxectivo colectivo.