0-3. Un gran Leo Messi achanda o camiño do Barcelona no Sadar

O arxentino marcou dous goles ante Osasuna e iniciou a xogada do outro, anotado por Suárez, ademais de participar en case todas as xogadas ofensivas do equipo
Leo Messi volvió a ser decisivo para su equipo
photo_camera Leo Messi volvió a ser decisivo para su equipo

O Barcelona reencontrouse coa vitoria en LaLiga Santander, logo de tres empates consecutivos, ao superar ao pechacancelas Osasuna no Sadar tras non poder cos locais na primeira parte a pesar de ter claras ocasións e sentenciar na segunda metade cun gran Lionel Messi (0-3).

O equipo catalán aproveitou a profundidade de Jordi Alba para romper a orde defensiva de Osasuna, que segue sen gañar en casa nin con Joaquín Caparrós, e liquidar o partido en Pamplona cun gol do uruguaio Luis Suárez e dous do arxentino Lionel Messi.

BOA PRIMEIRA PARTE, SEN PREMIO. A pesar de enfrontarse ao pechacancelas, Luis Enrique saíu con todo o seu arsenal, salvo Rakitic e Mascherano. O equipo azulgrana foi dono absoluto do xogo durante a primeira parte, abusando da posesión do balón e creando clarísimas ocasións de gol, pero entre Nauzet e a falta de puntería Osasuna aguantou o empate a cero ao descanso.

O Barcelona, liderado por un activo Messi, fabricou xogo e oportunidades no primeiro período para conseguir unha ampla vitoria parcial, pero Osasuna empregouse a fondo en defensa, con moita intensidade e entregado ás contras de Sergio León.

Curiosamente, a primeira ocasión do partido foi para Osasuna nas botas do dianteiro cordobés, pero Piqué freouno dentro da área. Os rojillos volverían pisar con perigo a área azulgrana á media hora, pero o centro-chute de De as Cuevas perdeuse xunto ao poste sen que chegase ao remate Oriol Riera.

Osasuna saíu vivo da primeira metade a pesar das numerosas chegadas claras do Barcelona, que desperdiciou catro accións de goles cantados.

Luis Suárez, tras un sutil pase de Messi, rematou lixeiramente desviado á portería de Nauzet (m.8) e o dianteiro uruguaio, tras un centro de Jordi Alba, mandou o balón ao poste nun disparo á media volta dentro da área (m.12).

Unha perda de Alex Berenguer serviu ao Barcelona para montar un contragolpe con servizo de Luis Suárez a Messi, cuxo remate desde o punto de penalti parouno Nauzet nunha gran intervención (m.15).

Osasuna, solidario en defensa, resistía como podía e novamente Nauzet salvou ao equipo pamplonés ao sacarlle outro remate a Messi tras unha parede con Luis Suárez (m.25).

Sen ser tan claras, Iniesta e outra vez Messi puideron cambiar o resultado na primeira parte, pero o Barcelona pecou de falta de acerto e Osasuna alcanzou o descanso vivo sen encaixar gol, aínda que perdeu por lesión ao capitán Miguel Flaño.

MESSI E ALBA. Osasuna estivo a piques de sorprender ao Barcelona aos catro minutos da continuación, nunha gran xogada persoal de Sergio León, quen se foi en velocidade desde campo propio e finalizou cunha vaselina que se estrelou no traveseiro.

O conxunto catalán encerrou cada vez máis atrás a Osasuna e ao cuarto de hora desequilibrou nunha triangulación entre Messi, Jordi Alba e Luis Suárez, con gol do uruguaio en posible fóra de xogo (0-1, m.59).

A profundidade de Jordi Alba foi outra vez crave na acción do segundo gol azulgrana que definitivamente sentenciou o partido, noutra triangulación con Denis Suárez e finalización de Messi tras centro de Jordi Alba (0-2, m.72).

Osasuna, moi castigado fisicamente, non tivo capacidade de reacción, aínda que buscou o gol en ocasións de Sergio León e Alex Berenguer que desbaratou Ter Stegen.

Xa no tempo engadido, Messi puxo a rúbrica ao seu excelente partido para marcar tras unha xogada persoal (0-3, m.92).