0-2. A Juve, sen Cristiano, tumba o Valencia

O portugués foi expulsado por vermella directa no minuto 28 do partido

Cristiano Ronaldo, tras su expulsión. JOSÉ CARLOS CÁRDENAS
photo_camera Cristiano Ronaldo, tras a súa expulsión. JOSÉ CARLOS CÁRDENAS

A Juventus de Turín levou a vitoria en Mestalla ante o Valencia ao imporse por 0-2, grazas a dous penaltis transformados por Pjanic, a pesar de xogar en inferioridade numérica durante máis dunha hora tras a expulsión con vermella directa de Cristiano Ronaldo.

Os italianos foron moi superiores nos primeiros 25 minutos, nos que dispuxeron de claras ocasións para marcar, pero o partido entrou nunha estraña dinámica tras a expulsión do dianteiro portugués.

Un penalti no último minuto do primeiro tempo e outro nada mais reiniciarse o partido deron unha vantaxe aos italianos que non desaproveitaron, a pesar de xogar con dez, e que arrefriou o ánimo local.

O Valencia saltou ao terreo de xogo con moita intensidade tras tres anos sen xogar a Champions, aínda que ao primeiro aviso da Juventus, cun remate en semichilena de Mandzukic na área pequena que saíu alto, espertáronse os temores no conxunto español.

Os italianos pasaron a controlar o partido e atoparon na banda dereita do Valencia un filón para pór en moitos problemas á zaga local. Cristiano Ronaldo e Bernardeschi entraban desde ese flanco unha e outra vez con bos centros á área.

Así, Khedira perdoou de novo cando, completamente só no punto de penalti, disparou fose unha boa cesión de Bernardeschi. O Valencia era un coladero polas bandas e o gol da Juventus parecía ser só cuestión de tempo.

Bernardeschi e Matuidi desperdiciaron unha dobre ocasión, que entre a meta Neto e Murillo conxuraron milagrosamente. Con todo, as cousas empezaron a torcerse para o equipo turinés cando aos 20 minutos perdía por lesión a Kedhira e oito minutos despois a Cristiano Ronaldo por expulsión.

O portugués deu co antebrazo na cara a Murillo na carreira de desmarque e posteriormente colleulle do pelo no chan. O árbitro consultou co seu asistente de fondo e decretou a vermella directa para o astro portugués, que incrédulo se lanzou ao chan chorando, mentres Mestalla o celebraba.

O Valencia, en superioridade numérica, pasou a dominar o partido e Batshuayi, nunha gran acción persoal, a punto estivo de marcar o primeiro.

Cando mellor xogaban os locais, chegou un contragolpe da Juventus, na que exvalencianista Cancelo mandou un disparo ao traveseiro. O lateral pelexou o rexeite e meteu a cabeza cando Parello trataba de controlar o balón coa perna no alto. O árbitro sinalou penalti e Pjanic transformouno no último minuto do primeiro acto.

O ímpeto co que a Valencia saíu na continuación freouse en seco cando o alemán Brych sinalou un novo penalti a favor da Juve, tras un forcejeo entre Murillo e Chiellini, que de novo Pjanic marcou salvando outra vez por centímetros as mans de Neto.

O partido púñase moi costa arriba para as hostes valencianistas, que, a pesar de xogar en superioridade numérica e dominar con claridade, non atopaban a forma de facerlle dano ao experto conxunto italiano.

Marcelino tiraba de todo o seu arsenal ofensivo cos cambios, pero nin aínda así o Valencia atopou o gol que lle abrise as portas da esperanza. Nin sequera cun penalti no tempo de prolongación, fallado por Parello.

0-Valencia: Neto, Vezo (Cheryshev, m.57), Murillo, Gabriel Paulista, Gayà, Parejo, Wass, Carlos Soler, Guedes (Santi Mina, m.70); Rodrigo e Batshuayi (Gameiro, m.70).
2-Juventus: Szczesny, Cancelo, Bonucci, Chiellini, Álex Sandro, Khedira (Emre Can, m.23), Pjanic (Douglas Costa, m.66)(Rugani, m.88), Matuidi, Bernardeschi, Mandzukic e Cristiano Ronaldo.
Goles: 0-1, m.45: Pjanic, de penalti. 0-2,m.50: Pjanic, de penalti.
Árbitro: Felix Brych (GER). Amoestou polo Valencia a Parejo e Murillo e Vezo, e pola Juventus a Álex Sandro, Rugano e Szczesny. Expulsou a Cristiano Ronaldo con vermella directa (m.28).
Incidencias: Partido correspondente á primeira xornada da fase de grupos da liga de Campións disputado no estadio de Mestalla ante 46.067 espectadores.