0-2. O Celta aférrase ao seu soño europeo tras derrotar o Valencia

Os dous goles nos últimos minutos de Guidetti e Mallo afunden ó Valencia de Neville, despedido con berros de "Gary vaite xa"
John Guidetti celebra un gol contra el Valencia
photo_camera John Guidetti celebra un gol contra el Valencia

O Celta logrou un importante triunfo en Mestalla por 0-2, que lle permite entrar de novo en zona europea, tras superar a un Valencia que tivo o partido no segunda parte, pero que acabou deprimido e con Mestalla pedindo ao técnico Gary Neville que se vaia.

O partido decantouse nos minutos finais, cando os galegos marcaron os seus dous goles incluso puideron acabar en goleando, xa que malgastaron ata tres ocasións clarísimas para ampliar a súa renda, o que supuxese un castigo excesivo para un Valencia que acabou sendo despedido pola súa afección cunha gran pitada e panos.

O VALENCIA EMPEZA MANDANDO. O Valencia arrincou dominando o partido ante un Celta acazapado nos primeiros minutos que puido complicarse a existencia pronto, tras unha saída da meta Sergio que perdeu o balón no frontal e Rodrigo tratou de colocar o balón, pero un defensa do conxunto galego sacou sen grandes problemas o balón ante a desguarnecida portería.

Os de Gary Neville non conseguían imprimir continuidade ao seu xogo e os achegamentos con perigos se ciñeron ás aparicións de Andre Gomes, un xogador de creación na medular valencianista.

Co paso dos minutos, o Celta comezou a perderlle respecto ao Valencia e cada vez foron máis as súas aproximacións á área rival. No ecuador do primeiro acto, chegou a oportunidade máis clara, tras un centro de Hugo Mallo desde a banda dereita ao que non chegou Guidetti pero lle balón deu no central Mustafi e tras dar o balón no poste, Ryan salvou o perigo cun lapote ao balón sobre a mesma liña de gol.

Animáronse os galegos e minutos despois foi Wass, quen ante a pasividade defensiva local chegou á frontal da área para sacarse un potente disparo que obrigou a Ryan a lucirse de novo.

No tramo final, Alcácer marcou, aínda que o seu gol foi anulado por un axustado fóra de xogo, mentres que o Celta tivo a última nun lanzamento afastado de Wass que de novo topou coa meta australiano do Valencia.

Na continuación, Gary Neville deu entrada a Gayá buscando maior profundidade na banda esquerda do seu equipo e o Valencia atopou un maior dinamismo ao seu xogo.

O CELTA NON PERDOA. Así, chegaron os mellores minutos do partido para o Valencia. Rodrigo puido adiantar en dúas ocasións aos locais, primeiro cun colocado disparo que despexou Sergio nunha soberbia actuación, e despois tras deixarlle Alcacer nun man a man coa meta, que de novo resolveu este a o seu favor.

Non estivo acertado o Valencia e foi o Celta o que se animou no tramo final. O primeiro aviso chego nun man a man de Jonny con Ryan, que o porteiro tocou o xusto co pé para que o balón de estrelase no poste.

Un par de minutos despois non perdoou o Celta, tras unha excepcional xogada, na que Orellana deixa de tacón a Guidetti para que este fusile a Ryan.

Mestalla estalou contra o seu técnico, que apenas un par de minutos antes retirara do campo a Alcácer para dar entrada a Negredo, e os berros de Gary vaite xa atronaron no coliseo valencianista.

Aínda por riba, lesionouse Gayá, deixou ao Valencia con dez e un par de minutos despois Hugo Mallo marcaba o segundo para sentenciar o partido. Nos minutos finais, ante un rival descomposto, o Celta puido acabar o partido cunha goleada ao seu favor.