0-2. O Málaga deixa afundido ao Dépor

O equipo do exdeportivista Víctor Sánchez del Amo leva o 'duelo de deprimidos' á conta dos coruñeses, que son máis pechacancelas
Mollejo trata de cubrir un envío de Mikel Villanueva. RCDEPORTIVO
photo_camera Mollejo trata de cubrir un envío de Mikel Villanueva. RCDEPORTIVO

O Málaga levouse o duelo de deprimidos de LaLiga SmartBank (0-2) e deixou afundido ao seu rival, o Deportivo, pechacancelas en solitario da categoría de prata.

En Riazor citáronse dous equipos feridos, que hai catro meses soñaban co ascenso a Primeira División no playoff e que se reencontraron no duodécimo partido do curso con oito puntos e dez xornadas sen gañar tras abrir a tempada con triunfo, unha xeira que prolongaron os coruñeses e que cortaron os malagueños.

Diante da súa afección, no primeiro partido de Luis César Sampedro no banco local (debutou cun 3-0 nas Palmas), o Deportivo foi, desde o principio, un feixe de nervios produto da ansiedade que acumula tras un pésimo inicio de tempada e a afección volveu pedir a dimisión do director deportivo, Carmelo do Pozo, e da directiva.

A saída do Málaga, cunha ocasión clara, aos catro minutos, nun cabezazo de Adrián a centro de Luis Hernández, empezou a facer dubidar aos deportivistas.

Os nervios que se apoderaron, sobre todo, dun dos mozos, Javi Montero, desastroso co balón e débil na contención. Un mal despexe seu comprometeu a Dani Giménez, e en Riazor escoitáronse os primeiros asubíos.

O Deportivo recaeu nos seus problemas para crear xogo e as opcións de alterar o marcador foron para os andaluces, cun disparo de Sadiku (min.11) que atallou Dani Giménez, unha media chilena desviada de Antoñín (min.33) e un contragolpe en superioridade tras un córner a favor dos locais que desbaratou Bóveda (min.38).

Os avisos do Málaga confirmáronse a tres minutos para o descanso nun saque de esquina que executou o portugués Renato, prolongou Antoñín e converteu no segundo pau, só, o venezolano Mikel Villanueva.

O tempo de reflexión non lle serviu ao Deportivo. Luis César mantivo o once e o equipo puido encaixar o segundo aos 49 segundos, pero apareceu Dani Giménez para emendar, a disparo de Cristo Romeu, os erros de Montero e Nolaskoain e volveu facelo instantes despois para despexar outro lanzamento do xogador do Málaga.

Os coruñeses melloraron en ataque, pero sen pegada, e reclamaron penalti por unha man de Renato na área que o VAR revisou e que De la Fuente Ramos non sinalou (min.65).

Aínda que o balón pasou a ser dos locais, a mellor ocasión foi do Málaga nun lanzamento afastado de Renato que se atopou co voo de Dani Giménez (min.67).

A falta de vinte minutos, Luis César refrescou o equipo coa entrada de Christian Santos e de Jovanovic e cambiou o 4-2-3-1 por un 4-4-2.

Con menos consistencia no centro do campo deportivista, unha transición rápida dos malagueños deixou só a Sadiku (min.78), que perdoou ante Dani Giménez e volveu facelo no seguinte minuto tras outro erro de Montero.

Logo de tantas paradas, o gardameta fallou estrepitosamente ao intentar despexar un balón fose da área cando quedaban tres minutos e o agasallo aproveitouno Sadiku para sentenciar e propiciar cánticos contra o director deportivo e o Consello de Administración dun Deportivo decepcionante.

0 - RC Deportivo: Dani Giménez; Bóveda, Peru Nolaskoain, Montero, Salva Ruiz; Bergantiños, Shibasaki (Jovanovic, min.70); Mollejo (Christian Santos, min.70), Aketxe, Borja Vale; e Longo (Koné, min.84).
2 - Málaga CF: Munir; Cifuentes, Luis Hernández, David Lombán, Mikel Villanueva (Diego González, min.71); Renato Santos (Boulahroud, min.85), Keidi Bare, Adrián González, Cristo; Sadiku e Antoñín (Hicham, min.78).
Goles: 0-1, min.42: Mikel Villanueva. 0-2, min.87: Sadiku.
Árbitro: De la Fuente Ramos, do comité castellanoleonés. Mostrou amarela a Peru Nolaskoain (min.40), do Deportivo; e a Keidi Bare (min.85), do Málaga.
Incidencias: Partido da duodécima xornada de LaLiga SmartBank disputado no Estadio Abanca-Riazor, ante 14.349 afeccionados.