Ficha técnica:

0-2. A Juventus supera a un Oporto en inferioridade numérica

Os portugueses xogaron cun menos durante unha hora, unha circunstancia que resultou determinante para a resolución do choque

A Juventus deu este mércores un paso de xigante cara a cuartos de final ao vencer por 0-2 no estadio do Oporto, que tivo que xogar máis dunha hora con 10 pola expulsión de Alex Telles e non conseguiu aguantar a superioridade dos italianos.

Os goles do croata Pjaca e do brasileiro Dani Alves, que entraron no tramo final do partido, deixaron a eliminatoria practicamente resolta para o campión italiano.

A inferioridade numérica marcou o partido de ida para os "dragóns" que, cun Iker Casillas moi seguro baixo paus, aguantaron todo o primeiro tempo e parte do segundo o dominio da Juventus, que a pesar de ter a posesión do balón non conseguía crear ocasións claras.

Ante a impotencia de ver o empate a cero no marcador a pesar da súa superioridade, o técnico Massimiliano Allegri soubo facer axústelos necesarios no seu equipo e os seus cambios deron lugar aos dous goles dos italianos.

O Oporto saíu ao partido máis elevado e dominou os primeiros 10 minutos de xogo, nos que intentou avisar á Juventus cunha falta frontal que o alxerino Brahimi enviou por encima do traveseiro de Buffon.

Con todo, o equipo de Allegri foi crecendo co paso dos minutos e fíxose co control do encontro, intentando pór a proba á defensa rival.

Un corte do español Iván Marcano cando o arxentino Higuaín entraba con perigo na área e un despexe de Casillas co pé ante o croata Mandzukic mantiveron baixo control aos italianos, que a pesar de achegarse á portería rival non conseguían xerar ocasións claras.

A xogada que marcou o resto do partido chegou cando o cronómetro non marcaba nin os 30 minutos de partido.

Telles, con dúas faltas en apenas dous minutos, foi expulsado no 27 e deixou ao seu equipo con dez, con Nuno Espírito Santo obrigado a sacrificar ao dianteiro luso André Silva para poder rearmar o seu defensa co lateral mexicano Miguel Layún.

A partir dese momento, a Juventus dominou o partido a pracer, aínda que tardou en conseguir sacarlle as cóxegas ao Oporto.

As ocasións máis claras da primeira metade chegaron nos últimos minutos, cun despexe de Casillas a un remate do seu excompañero no Real Madrid Higuaín e un forte zurdazo ao pau do arxentino Dybala.

O conxunto italiano conseguiu acertar na meta dos "dragones" nada máis iniciarse a segunda parte, pero o gol de Dybala foi anulado por un fóra de xogo dubidoso.

A Juventus seguiu coa posesión do balón nas súas mans pero non conseguía abrir espazos entre as liñas do Oporto, mentres que os branquiazuis mantíñanse seguros sobre o campo con moito mérito a pesar da inferioridade numérica.

A cousa cambiou cando Allegri decidiu mover o banco.

A saída do dianteiro Pjaca animou ao seu equipo e propiciou o primeiro gol no 74, cando un balón de Dybala no centro da área golpeou en Layçun e caeu aos pés do croata, que fixo o primeiro.

Coa vantaxe no marcador, o técnico da Juventus decidiu sacar a Alves e o brasileiro non tardou nin un minuto en levar o balón ás redes de Casillas, ao baixar co peito un centro de Alex Sandro e culminar a xogada cun zurdazo.

En apenas dous minutos, a defensa do Oporto veu abaixo e a Juventus estaba comodamente por diante na eliminatoria, vantaxe que incluso lle lanzou no que quedou de partido, con Pjaca creando perigo nas proximidades de Casillas.

O partido acabou cos italianos buscando un terceiro gol que non chegou, pero cun resultado moi favorable de face á volta en Turín.