0-2. O Celta fixo o xusto ante unha motivada Azagresa

O conxunto vigués dominou en todo momento o encontro
Una imagen del partido. RC CELTA DE VIGO
photo_camera Unha imaxe do partido. RC CELTA DE VIGO

O Celta de Vigo clasificouse para a segunda rolda da Copa do Rei ao derrotar por 0-2, con dous tantos de Juan Hernández, á Peña Azagresa nun choque no que os navarros aguantaron, cunha imaxe máis que digna, xusto ata o último minuto do primeiro tempo.

Ata entón o choque estivo marcado pola ilusión dun humilde equipo navarro, "exiliado" á localidade rioxana de Calahorra (en busca dun campo máis acorde á competición), a uns dez quilómetros de Azagra, ata onde lle seguiron unhas tres mil persoas.

O apoio da bancada, unido ás dimensións de La Planilla, permitiron ao equipo navarro defenderse ben practicamente todo o primeiro tempo e, incluso, animarse a saír ao ataque nun par de ocasións.

O Celta, dominou en todo momento, pero tampouco profundou demasiado, porque non atopou moitos espazos para xogar ao ataque e iso impediulle lucirse e demostrar a súa calidade.

O segundo tempo non tivo moita máis historia que o control do Celta

E cando o fixo viu como o porteiro da Peña Azagresa respondía ben, primeiro a un disparo de Santi Mina (minuto 10), logo a Fran Beltrán (28) e á media hora de xogo a Bermejo.

A Peña Azagresa, que disparou con perigo, aínda que alto, por medio de Héctor no minuto 26, miraba ao reloxo do campo esperanzado en chegar ao descanso co empate inicial.

E case o conseguiu, pero a poucos segundos do intermedio, Juan Hernández achegouse ao vértice esquerdo da área navarra e conectou un disparo que o porteiro navarro non puido deter.

O segundo tempo non tivo moita máis historia que o control do Celta, moi pouco profundo, e a ausencia de ocasións nas dúas áreas.

Aos poucos, entre os ánimos dos afeccionados navarros, o choque aproximouse ao final, sen máis historia que un bo disparo de Losada

De feito, o primeiro disparo con perigo fíxoo o galego Carreira, pouco logo de entrar no campo, aínda que o traveseiro impediu que subise ao marcador.

Oito minutos despois chegou a mellor xogada do partido, de Santi Mina, pola esquerda, na que conectou un bo centro á área, onde Kevin, no canto de rematar decidiu peitear cara atrás para que Juan Hernández, que chegaba desde atrás, anotase o seu segundo gol.

Así, o equipo galego finiquitou a eliminatoria, a pesar da súa pouco fútbol, porque enfronte tiña a un rival moi canso e sen capacidade para sorprenderlle.

A Peña Azagresa, no entanto, tivo unha boa oportunidade nun lanzamento de Pablo, que saíu alto por pouco no minuto 76.

Aos poucos, entre os ánimos dos afeccionados navarros, o choque aproximouse ao final, sen máis historia que un bo disparo de Losada no minuto 86, que sacou o porteiro local, e outro de Gabriel Fernández no 89, que tampouco tivo fortuna, co que o Celta tivo que conformarse cos seus dous goles, o que mereceu ante un rival moito máis motivado.

FICHA TÉCNICA:
0.- Peña Azagresa: Alvaro; Champi, Sergio (Edu, m.58), Manza, Gonzalo, Héctor, Pastor, Yeyu (Pablo, m.75), Izco; Bicho (Virto, m.72) e Miguel.
2.- Celta de Vigo: Rubén Branco; Hugo Mallo, David Costas, Jorge Saenz (Carreira, m.52), Kevin; Juan Hernández (Losada, m.72), Fran Beltrán, Pape Cheikh (Brais Méndez, m.83), Bermejo; Gabriel Fernández e Santi Mina.
Goles: 0-1. M.45: Juan Hernández. 0-2. M. 69: Juan Hernández.
Árbitro: Soto Grande. Amoestou a Champi e Pablo, da Peña Azagresa; e a Jorge Saenz, Fran Beltrán e Gabriel Fernández, do Celta.
Incidencias: Uns tres mil afeccionados presenciaron o partido no campo da Planilla de Calahorra.