0-1. Un gol de Iván Rakitic decide un intenso clásico na Catedral

O Barcelona impúxose ao Athletic Club nun partido a mil, co que suma pleno nas dúas primeiras xornadas de liga
photo_camera El defensa del Athletic Mikel Balenziaga disputa un balón con el centrocampista del Barcelona Ivan Rakitic

Un cabezazo de Iván Rakitic, a un centro perfecto de Arda Turan, decidiu mediada a primeira metade o intenso clásico que enfrontou este domingo ao Athletic Club co FC Barcelona en San Mamés. Con este 0-1 na Catedral, o equipo de Luis Enrique Martínez suma pleno nas dúas primeiras xornadas de liga, aínda que cede o liderado de momento á UD As Palmas; mentres que os de Ernesto Valverde acumulan as dúas primeiras xornadas sen sumar e chegan ao primeiro parón ligueiro na parte baixa da táboa.

Nun choque con moita entrega do Athletic, que soñou co empate ata o asubío final, e máis ocasións, e máis claras, do Barcelona, foi unha xogada ben ganduxada dos blaugranas a que decidiu o encontro. Nela, Luis Suárez abriu en profundidade a Arda, que viu o desmarque de Rakitic ás costas de Mikel Balenziaga e púxolle o balón na cabeza para que o croata fusilase sen maiores dificultades a Gorka Iraizoz.

Foi o único gol do partido, aínda que puido haber bastantes máis a nada que Leo Messi, Luis Suárez e Beñat Etxebarria estivesen o finos. Arrincou o partido xa intenso co Athletic tratando de complicarlle a vida a Ter Stegen e o Barcelona confiando no seu porteiro e na súa capacidade para xerar ocasións. A primeira xa para o minuto 3, un disparo de Denis Suárez alto desde o frontal e en bo posición de lanzamento.

O Athletic loitou e soñou co empate ata o asubío final, aínda que o Barcelona tivo máis ocasións e máis claras

Incluso chegaron a marcar pronto os blaugranas, no minuto 4, pero o fixo Arda Turam a servizo de Luis Suárez, estando en fóra de xogo o uruguaio ao recibir o pase de Messi. Oito minutos despois, no doce, o Athletic gozou da súa gran ocasión para adiantarse no marcador, aínda que Beñat atopouse coa cara do meta alemán logo de roubarlle o balón nun pase de Ter Stegen a un dos seus defensas. Faltoulle precisión a Beñat nun disparo franco e non demasiado complicado para un xogador do seu golpeo de balón.

Continuou a mil o partido, con Eraso e Williams a piques de volver meter medo no corpo dos xogadores visitantes, pero a ambos faltoulles finura para sacar partido de dúas boas chegadas. Mentres, o Barça non tiña demasiados problemas para que a pelota chegase a Messi e os seus homes de ataque puidesen combinar. Fíxoo Luis Suárez en profundidade pola esquerda cara a Turan, que viu a chegada polo outro lado, desmarcado, de Rakitic e púxolle o balón na cabeza para que o croata abrise o marcador.

Os de Ernesto Valverde acumulan as dúas primeiras xornadas sen sumar e chegan ao primeiro parón ligueiro na parte baixa da táboa

Parouse un tanto o choque co 0-1 mediado o primeiro tempo, aínda que o Barcelona ameazaba continuamente e Denis Suárez, por dúas veces na mesma xogada, e Umtiti, que rematou alto apuntaron ao 0-2. Tamén Arda Turan nunha xogada máis clara aínda a piques de chegarse ao descanso, a pase de Messi. Minutos antes, dous disparos de Aduriz e Beñat desde o frontal animaron á bancada de San Mamés, aínda que non ofreceron demasiadas dificultades a Ter Stegen.

Un cabezazo alto de Laporte, a saque de córner de Beñat, animou de novo ao Athletic ao comezo da segunda metade. No entanto, o partido volveu a escorarse ao lado blaugrana, que viu o segundo tanto nun disparo de Messi xa desde dentro da área que se marchou fóra por centímetros, nunha volea que se lle foi desviada a Luis Suárez e nunha ruptura do uruguaio, en fóra de xogo, a pase de Messi.

Seguiu deixando vivo o Barça ao Athletic e os de Valverde fóronse crecendo para crear tres oportunidades en apenas catro minutos, entre o 65 e o 69. A primeira, un disparo desviado do recentemente ingresado no terreo de xogo Raúl García, un remate demasiado branco de Williams tras unha combinación iniciada por Raúl e continuada por Aduriz, e un disparo alto de Susaeta desde o frontal con tempo e espazo para atopar un oco entre paus.

Un lanzamento tamén alto de Messi ao bordo da área, coa dereita, abriu un último cuarto de partido co Athletic xa máis envorcado sobre a área visitante e un Barcelona buscando unha contra coa que sentenciar o encontro. A punto estivo de atopala nunha boa xogada de Luis Suárez, pero ao ariete uruguaio marchóuselle arriba e desviado o seu remate escorado tras recortes dentro da área.

No outro lado do campo, a parroquia local chegou a cantar gol nun golpe franco directo de Beñat por fóra da barreira. E pediu penalti nunha caída de Muniain ante Rakitic nunha porfía entre os dous xogadores na liña de fondo e dentro da área.

Xa co tempo case cumprido, Bóveda sacou baixo paus un remate de Luis Suárez, só, que lle cedeu Messi.