0-1. Griezmann e a fortuna alivian ao Atlético

Os de Simeone callaron un mal partido no que o regreso de Diego Costa foi a nota positiva

Griezmann celebra su gol. RODRIGO JIMÉNEZ
photo_camera Griezmann celebra o seu gol. RODRIGO JIMÉNEZ

O Atlético de Madrid rompeu a súa mala serie en Vallecas ao imporse ao Rayo (0-1) cun gol do francés Antoine Griezmann, tras un remate que desviou lixeiramente Amat aos 74 minutos, que foi demasiado premio para o xogo demostrado polos branquivermellos sobre o céspede, posto que as mellores ocasións foron dos locais.

O Atlético de Madrid presentouse en Vallecas sen marxe de erro tras as dúas derrotas consecutivas que lle fixeron perder o segundo posto da clasificación e ver o liderado a seis puntos respecto ao Barcelona.

Ademais, os seus números a domicilio, con só tres vitorias de visitante este curso, tampouco invitaban o optimismo e por ese motivo o Rayo, tamén ante un partido vital, conxurouse durante toda a semana a porta pechada para intentar superar ao conxunto branquivermello nun momento de certas dúbidas.

No equipo vallecano sorprendeu a ausencia do lateral dereito peruano Luís Advíncula, suplente por segunda vez esta tempada -a outra foi na primeira xornada-, e a presenza no centro do campo do ex xogador atlético Mario Suárez, reforzo invernal.

O Rayo intentou ser protagonista ante a súa xente e, tras uns primeiros minutos de tenteo nos que desmontou as intencións de Morata e Griezmann, foi gañando en confianza ata o punto de ter as dúas mellores ocasións da primeira metade.

En ambas, nos minutos 26 e 35, foi protagonista Adrián Embarba con senllos disparos cruzados á carreira que Jan Oblak desbaratou con acerto. Unha atrapando o balón e outra despexándoo a córner.

Eses dous avisos que recibiu o Atlético foron o reflexo do pobre xogo que despregou en Vallecas. O equipo estivo moi impreciso no centro do campo con perdas constantes de Vítolo e Rodrigo e a maioría de balóns divididos gañáronos os seus rivais dando sensación de pouca intensidade.

O mellor achegamento á portería rival foi a falta de seis minutos para o descanso cando unha boa triangulación terminou cun centro desde a banda esquerda de Filipe Luís que se paseou sen rematador pola área pequena e con Dimitrievski descolocado no primeiro pau.

Na segunda metade o partido seguiu polos mesmos camiños a pesar de que o Atlético, aínda que intentou presionar máis arriba, non logrou superar a barreira defensiva do Rayo.

VOLVE COSTA. Míchel, vendo que o conxunto branquivermello non terminaba de arrincar e seguía mostrándose impreciso, busco revulsivos no seu banco e fixo un dobre cambio dando entrada ao rapidísimo extremo Bebé e ao imaxinativo Pozo.

Simeone non se quixo quedar atrás e só dous minutos despois tamén moveu o seu banco para dar entrada ao francés Lemar e a Diego Costa, que reapareceu dous meses e dez días logo de lesionarse no pé esquerdo e recibiu unha boa ovación da afección vallecana, que non esquece o seu paso polo club durante seis meses en 2012.

Con ese dobre cambio o Atlético pasou a xogar con tres dianteiros -Costa, Griezmann e Morata-, pero aínda así foi incapaz de mellorar o seu xogo mentres que o Rayo si mellorou as súas prestacións ofensivas destapando ademais as carencias defensivas dos branquivermellos, que deixaron nun par de ocasións de moito perigo só a Raúl de Tomás.

Cando mellor estaba a xogar o Rayo, Morata recolleu un balón das nubes, cedeuno a Griezmann e o francés lanzou un disparo que tocou en Amat antes de entrar na portería de Dimitrievski.

O gol dos branquivermellos foi un mazazo para o Rayo, que comezou a xogar co reloxo na súa contra. Aínda así, o equipo vallecano non se amedrentou e tivo dúas ocasións para marcar. A primeira por medio de Bebé cun disparo afastado que se foi fóra por pouco e a segunda cun remate de cabeza de Abdoulaye Ba que atrapou Oblak.

0 - Raio Vallecano: Dimitrievski; Tito, Gálvez (Álvaro García, m.76), Abdoulaye Ba, Amat, Alex Moreno; Embarba (Pozo, m.57), Mario Suárez, Comesaña, Trejo (Bebé, m.57); e Raúl de Tomás.
1 - Atlético de Madrid: Oblak; Arias, Godín, Giménez, Filipe Luís; Vítolo (Diego Costa, m.60), Saúl, Rodrigo (Savic, m.78), Correa (Lemar, m.60); Morata e Griezmann.
Gol: 0-1: m.74: Griezmann.
Árbitro: Gil Manzano (Comité estremeño).
Incidencias: partido correspondente á vixésima cuarta xornada da liga Santander disputado no Estadio de Vallecas ante 13.880 espectadores.