0-1. O Athletic aférrase a Europa cun gol de Raúl García no desconto

Importante vitoria dos bilbaínos nun derbi vasco que serve de antesala a unha nova xornada de Liga
Un lance del Eibar-Athletic de Bilbao
photo_camera Un lance del Eibar-Athletic de Bilbao

Un gol de Raúl García no minuto 94 deu a vitoria ao Athletic de Bilbao ante o Eibar, que afrontou o partido, desde o minuto 55, con dez xogadores pola expulsión do arxentino Gonzalo Escalante, que viu o cartón vermello directo por unha entrada a Iker Muniain.

O duelo de rivalidade rexional entre dous clubs vascos comezou 'coma unha bala', cos dous contendentes deixándose a alma no céspede, empuxados polos seus afeccionados, que abarrotaron o estadio eibarrés.

A inchada local celebrou ata os saques de esquina a favor, en plena euforia pola boa marcha do seu conxunto, que comezou a tempada coa permanencia como obxectivo e agora loita por xogar en Europa, obxectivo que queda afastado tras a derrota deste luns.

O partido, vibrante tanto no verde como nas bancadas, tivo un ritmo acelerado, o que provocou que os eibarreses acusasen o enorme esforzo físico que fixeron ao principio.

Co paso dos minutos os bilbaínos melloraron e crearon perigo ao contragolpe.

No comezo da segunda metade, de novo o Eibar volveu saír lanzado e Kepa estivo moi acertado ao despexar co pé un balón lanzado por Sergi Enrich nun 'man a man', tras un pase de Pedro León.

O encontro quedou condicionado pola expulsión do centrocampista arxentino Gonzalo Escalante con cartón vermello directa no minuto 55, por unha entrada a Muniain.

Cando o Eibar xogou en inferioridade numérica -Mendilibar retirou a Inui e deu entrada a Christian Rivera-; os biscaíños, que comezaron replegados o segundo tempo, decidíronse a buscar a vitoria. Así, estiveron a piques de marcar, pero un tiro de Raúl García foi repelido polo poste.

Pouco despois, Iker Muniain quedou só ante o gardameta Yoel Rodríguez, quen despexou co pé o seu disparo a pelacorpo.

O Eibar acusou o cansazo e tampouco puido facer máis que intentar sumar un punto, porque lle faltaban 'cabeiros' para intentar 'morder' aos 'leóns'

No tempo de desconto o colexiado sinalou unha falta ao bordo da área eibarresa. Lanzouna Beñat, despexou Yoel e o rexeite aproveitouno Raúl García para marcar o 0-1, que sitúa ao Athletic de Bilbao no sexto posto da clasificación, que dá acceso á liga Europa.