0-1. O Alavés prolonga a crise do Celta

Os vigueses suman seis xornadas sen gañar

Hugo Mallo pugna por un balón con Jony Rodríguez. SALVADOR SAS (EFE)
photo_camera Hugo Mallo pugna por un balón con Jony Rodríguez. SALVADOR SAS (EFE)

O Deportivo Alavés asaltou cun gol de Tomás Pina (1-0) a fortaleza de Balaídos e dorme como líder na apertura da novena xornada da liga Santander, á vez que agrava a crise de resultados do conxunto galego, que suma seis xornadas sen gañar.

Os dous equipos atascaron o seu xogo na zona central, un territorio do que se apropiou o Celta para asentar a súa idea de ter a pelota, controlar o ritmo, atrasar as primeiras liñas de presión do Alavés. O seu dominio plasmouse durante os primeiros vinte minutos nun lanzamento desviado de Boufal, un cabezazo de Junior Alonso tras unha falta lateral e un tiro alto de Brais. Faltoulle velocidade ao Celta, desborde, un chispazo para romper a orde do Alavés.

Con poucas fisuras atrás, o plan do equipo de Abelardo estaba claro: recuperar a pelota, contraatacar rápido, ter a pegada dun puñal. Tivo o seu momento mediada a primeira metade, cando executou esa idea coa velocidade de Jony pola banda esquerda e un remate perigoso de Manu que enmudeció Balaídos, inquedo, a pesar de que esa foi a única ameaza visitante do primeiro tempo.

O Celta, insistente pero previsible en ataque, buscou a Iago Aspas para rachar a estrutura visitante. A súa ameaza foi agrandándose. Primeiro probou a Pacheco cun disparo; pouco despois abriu o xogo cun pase desde a banda dereita ata a esquerda de Boufal, outro xogador desequilibrante, que axustou ao poste un lanzamento seco; pechou o primeiro tempo cun bo pase a Eckert, lento dentro da área no momento do remate. Perisitó Aspas no inicio da segunda parte cun perigoso lanzamento de falta que sacou Pacheco cunha estirada.

Pina foi o autor do gol que desmontou ao Celta

O Alavés, impecable na súa ordenada colocación, sacou a lousa para aparvar Balaídos. Unha afastada falta retratou a pouca contundencia defensiva celeste, a escasa concentración: Duarte lanzou un envío longo cara a Laguardia, que cun toque meteu a pelota na área pequena, onde apareceu Tomás Pina para marcar. Triangulación de manual. Laguardia aproveitou a pasividade de Junior Alonso; Pina apareceu só entre os centrais Roncaglia e Cabral.

O gol do Alavés apresurou ao Celta, impreciso, nervioso, acelerado, co ataque reforzado con Emre Mor e Sisto. O equipo vigués encerrou ao seu rival. Pero se estrelou ante o porteiro Pacheco, espectacular coas súas paradas nun canonazo de Boufal e un tiro de Brais. Resistiu atrás o conxunto vitoriano. E non se acovardou en ataque. Cando tivo ocasión de contragolpear, saíu con veleno. Incluso rozou o segundo gol cun maxistral tiro de Ibai, que golpeou co exterior da súa bota unha pelota que acabou estrelándose no traveseiro.

O Celta se derritió durante os últimos vinte minutos, un empuxe descontrolado que apenas inquietou a Pacheco, salvo un remate frouxo de Junior Alonso, unha oportunidade insulsa, metáfora quizais da impotencia celeste ante a ordenada xerarquía do Alavés.

FICHA TÉCNICA:
0-RC Celta de Vigo: Sergio; Hugo Mallo, Cabral, Roncaglia, Junior Alonso (Hjulsager, min 86); Lobotka, Fran Beltrán (Emre Mor, min. 62), Brais, Boufal (Sisto, min. 74); Aspas, Eckert
1-Deportivo Alavés: Pacheco; Martín, Laguardia, Ximo Navarro, Duarte; Tomás Pina, Manu García; Brasanac; (Wakaso, min. 75), Jony (Borja Bastón, min. 93), Ibai, Calleri (Sobrino, min. 74)
Gol: 0-1 Pina, min. 58
Árbitro: Del Cerro Grande (colexio madrileño). Amoestou con cartón amarelo a Cabral e Hjulsager por parte do Celta; a Laguardia, Pina e Calleri por parte do Deportivo Alavés
Incidencias: partido correspondente á novena xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 15.627 espectadores. Gardouse un minuto de silencio en recordo de Luka Malesev, adestrador asistente do RC Celta na década dos 80.