0-0. O Barça, estéril sen Messi, non logra superar a defensa do Málaga

Á baixa coñecida de Suárez por sanción sumouse a última hora a do arxentino por unha indisposición
El delantero del Barcelona Neymar Jr., durante el partido frente al Málaga
photo_camera El delantero del Barcelona Neymar Jr., durante el partido frente al Málaga

Sen Leo Messi, o Barça foi un equipo estéril, incapaz de superar a barreira defensiva do Málaga (0-0) e sobre todo do gardameta Carlos Kameni, e deixou escapar a posibilidade de situarse líder provisional do campionato. Os de Luis Enrique botaron en falta ao arxentino, pero tamén a Luis Suárez, e a pesar de que tiveron moi claro o manual para superar a defensa do Málaga, na práctica os azulgrana non tiveron desborde no un contra un, nin sequera nos minutos finais, cando os locais, cun home máis no campo tras a expulsión de Llorente, tiveron as mellores ocasións de gol.

Á baixa coñecida de Suárez, ausente por sanción, sumouse a última hora a de Leo Messi. Cunha indisposición acompañada de vómitos, quedou fóra da convocatoria, e Luis Enrique tivo que improvisar unha dianteira con dous xogadores practicamente sen minutos (Arda e Alcácer), acompañados por Neymar. O brasileiro era o que tiña que aguantar o invento, pero Neymar tampouco estaba na mellor condición física, con só un adestramento nas súas pernas e moitos quilómetros polos partidos internacionais da súa selección.

O punto de inflexión podíase producir coa expulsión de Llorente no minuto 69 nunha acción con Neymar, pero non foi así

Empezou ben o Barça. Traballou o partido e proxectou o xogo polas bandas, coas incorporacións dos carrileiros, especialmente pola dereita con Sergi Roberto como principal argumento, fronte á defensa de cinco deseñada por Juande Ramos. Esa boa disposición traduciuse en cinco aproximacións antes do primeiro cuarto de hora, a mellor un remate de Piqué á saída dun córner, respondido cunha gran intervención de Kameni.

Antes Paco Alcácer fora protagonista no inicio. Marcou un gol en fóra de xogo e serviu unha boa asistencia a Neymar que o brasileiro non aproveitou.

O Málaga, coas liñas moi atrasadas, confiouno todo ás carreiras de Sandro Ramírez. O exxogador do Barça foi o único que rematou para o seu equipo no primeiro tempo.

O dominio estéril converteuse en asedio nos últimos dez minutos, nos que o gol roldou a portería do Málaga

Co paso dos minutos, o xogo dos azulgrana encallouse. Máis aló das accións a balón parado, o Barça non tiña ocasións e só Rafinha (min.31) e Busquets, ao límite do descanso, inquietaron a meta de Kameni.

O fútbol do Barça foi aínda máis plano durante moitos minutos na segunda metade. Fronte a un rival parapetado cada vez máis preto de Kameni, os de Luis Enrique non tiñan recursos para desequilibrar a defensa e tan só algunha aproximación de Gerard Piqué ofrecía algunha sensación de perigo.

O árbitro anulou un gol por fóra de xogo, unha acción moi protestada polos locais, porque nin Gomes nin Piqué parecían estar máis adiantados que os defensas

Incluso nunha contra, Juankar puido adiantar ao seu equipo no minuto 56. Luis Enrique buscou no banco e atopou a Jordi Alba e a André Gomes, que entraron por Digne e Denis Suárez, pero o punto de inflexión podíase producir coa expulsión de Llorente no minuto 69 nunha acción con Neymar, pero non foi así.

Algo cambiou co desborde ofrecido por André Gomes pola esquerda e a súa asociación con Neymar. Con quince minutos para o final, Piqué decidiu xogar cada vez máis cerca da área de Kameni e converteuse no segundo nove.

O dominio estéril converteuse en asedio nos últimos dez minutos, nos que o gol roldou a portería do Málaga. Rakitic, que entrara por Rafinha, rematou xunto ao pau esquerdo (min.81), e no 84 o árbitro anulou un gol por fóra de xogo, unha acción moi protestada polos locais, porque nin André Gomes nin Piqué parecían estar máis adiantados que os defensas.

No 85, Piqué caeu na área nunha acción con Mikel e no 93, un remate de Neymar, salvouno Kameni nunha gran acción. Aínda tivo o Barça unha última acción, pero novamente a meta do Málaga reclamou a súa cota de protagonismo e deulle un valioso punto ao seu equipo.