0-0. O Sevilla segue en depresión e cédelle a terceira praza ao Atlético

O Sporting logra un empate, que tampouco lle serve, ante un rival que perdeu a súa mellor versión no último mes
El centrocampista del Sevilla Samir Nasri, protesta desde el suelo
photo_camera El centrocampista del Sevilla Samir Nasri, protesta desde el suelo

O Sevilla segue en depresión, coa súa cuarta xornada seguida sen vencer, e perde a terceira praza na clasificación co empate a cero ante un Sporting ao que o punto tampouco lle serve de moito na súa loita por saír dos postos de descenso.

Os visitantes foron mellores na primeira parte, pero na segunda os locais apertaron moito para sumar tres puntos que ao final se lle negaron pola súa falta de eficacia en remátelos.

NECESITADOS. Arrincou o partido con resultados da xornada que fixeron espertar aínda máis a ambos os contendentes, pois o Atlético de Madrid, co seu triunfo en Málaga, arrebatara a terceira praza na táboa aos sevillistas, e o empate do Leganés en San Sebastián aumentara a vantaxe dos madrileños no obxectivo do Sporting de saír do descenso.

O equipo que adestra Joan Francesc Ferrer Rubi necesitaba máis que o empate no Sánchez Pizjuán para recortar as diferenzas neste tramo final do torneo e o do arxentino Jorge Sampaoli o mesmo para seguir terceiro.

A pesar das notables diferenzas na clasificación, as sensacións coas que se afrontou o partido estaban intercambiadas, co conxunto asturiano reforzado logo da súa convincente vitoria ante un rival directo como o Granada (3-1) e o andaluz en horas baixas con tres xornadas sen gañar -dous empates e unha derrota- e a eliminación na liga de Campións.

Asustou a formación xixonesa no primeiro minuto nunha incursión ante a nova defensa local debido ás lesións do francés Adil Rami e o arxentino Gabriel Mercado e o sancionado Sergio Escudero.

O Sporting entrou facilmente pola banda esquerda nunha primeira fase do partido na que o equipo de Nervión non atopou o seu sitio a pesar de que unha xogada de Víctor Machín Vitolo acabou cun remate do francés Samir Nasri que fixo intervir á meta Iván Cuéllar.

SEN GOLES. O Sevilla foi o que tocou máis o balón, pero cun fútbol lento e previsible para a defensa visitante, que non pasou por apuros pese ao intento de lonxe do arxentino Joaquín Tucu Correa que fixo actuar outra vez a Cuéllar.

Os de Rubi, esporadicamente, intentárono ao aproveitarse dos erros do rival, como nun lanzamento de Lillo no que o balón se foi alto ou nun lance no que un sportinguista caeu na área pero no que o asistente sinalara fóra de xogo.

Así chegou o partido ao descanso, sen que o Sevilla atopase o norte e coa situación controlada por un Sporting que tivo sempre espazos para achegarse a Sergio Rico.

Aos catro minutos da continuación si chegou unha gran ocasión dos locais para abrir o marcador, nunha incursión de Vitolo cun remate forte axustado a un pau que motivou unha magnífica parada de Cuéllar, quen volvía ao equipo tras estar sancionado a pasada xornada.

Esa acción variou pouco o discorrer do choque, porque o Sevilla mantivo o seu descoido e as súas perdas de balón e o Sporting as súas ganas de sorprender.

O 0-0 traduciuse nun partido aberto co paso dos minutos xa que o conxunto hispalense intentouno á desesperada, foi máis constante no ataque e gozou oportunidades ante un adversario que deu por bo un punto que logrou non sen pasar un mal grolo nos momentos postremeiros.