0-0. O Deportivo non pasa do empate ante o 'Geta'

Germán Lux asina unha excelente actuación mentres que Lucas Pérez queda sen superar a marca de Bebeto
Germán Lux interviene en una jugada
photo_camera Germán Lux interviene en una jugada

Unha gran actuación do porteiro arxentino Germán Lux evitou a vitoria do Getafe, que non puido superar o Deportivo de La Coruña para asinar un empate sen goles.

As intervencións de Lux acabaron coa ilusión dun equipo que necesitaba unha vitoria para confirmar a súa recuperación tras unha traxectoria irregular no campionato. Os homes de Fran Escribá rozaron a gloria nos tres últimos partidos que disputou ante Real Sociedad (1-1), Rayo Vallecano (3-1 en Copa e eliminación) e Valencia (2-2 en Mestalla) e querían gañar para pechar un refacho dunha soa vitoria nas oito xornadas anteriores.

Lucas buscaba superar o rexistro de Bebeto marcando oito xornadas consecutivas co Deportivo e pero a zaga do conxunto madrileño puido evitar este logro do dianteiro coruñés.

O Getafe mandou durante case toda a primeira metade na que dispuxo de varias ocasións claras para marcharse ao vestiario por diante no marcador.

Primeiro intentouno Sarabia no minuto dous cun disparo afastado. Despois, unha internada de Álvaro Vázquez non atopou rematador sobre a liña de gol; outro centro de Sarabia no minuto 25 provocou un remate de Vergini que Germán Lux salvou como puido; e, ao bordo do descanso, de novo o porteiro arxentino freou ao Xetafe con dous paradones seguidos a Sarabia e a Damián Suárez.

Lux mantivo ao Deportivo imbatido E ata o minuto 44 o conxunto galego só disparara unha vez por medio de Luis Alberto, que obrigou a Vicente Guaita a empregarse a fondo ao principio do primeira acto.

Foi entón, a un minuto do final da primeira parte, cando Lucas tivo a súa oportunidade quedándose só diante de Guaita tras un contragolpe. Axustou demasiado a pelota coa súa perna esquerda e non conseguiu anotar.

No segundo período, o Getafe perdeu algo de fol, aínda que o Deportivo tampouco foi quen de aproveitar as fraquezas do seu rival.

O Deportivo mantense na sexta posición, aínda en postos europeos.