0-0. O Barcelona sobrevive en Dortmund cun gran Ter Stegen

O Borussia mereceu a vitoria no retorno de Leo Messi
Ter Stegen fue el salvador del Barcelona.FRIEDEMANN VOGEL
photo_camera Ter Stegen foi o salvador do Barcelona.FRIEDEMANN VOGEL

A impoñente actuación de Marc André Ter Stegen, que parou un penalti a Marco Reus no minuto 56 e realizou catro intervencións de mérito, permitiu ao Barcelona sumar un punto en Dortmund (0-0), onde o Borussia mereceu a vitoria no retorno de Leo Messi. Sen Ter Stegen seguramente o Barça tería perdido. Foi o salvador dun equipo cun fútbol plano, que foi de máis a menos e que, paradoxalmente, tivo unha ocasión no minuto 93 para levar o partido.

Pero é que ao equipo de Ernesto Valverde fállanlle os automatismos. O seu fútbol non está afinado, sofre demasiado e non intimida.

Na primeira parte, os cataláns aguantaron o tipo, pero na segunda o empuxe do Borussia Dortmund permitiu aos de Lucien Favre ter unhas cantas ocasiones para levar un triunfo que mereceu.

0 - Borussia Dortmund
: Burki; Achraf Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro; Witsel, Delaney; Jadon Sancho, Reus, Thorgan Hazard (Brandt, min. 73); e Alcácer (Bruun Larsen, min. 87).
0 - FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba (Sergi Roberto, min. 40); Busquets (Rakitic, min. 59), Arthur, De Jong; Griezmann, Suárez e Ansu Fati (Messi, min. 59).
Árbitro: Ovidiu Hategan (ROU). Mostrou cartolina amarela a Delaney (min. 15), Thorgan Hazard (min. 47), Piqué (min. 50), Semedo (min. 55) e Rakitic (min. 70).
Incidencias: Asistiron ao encontro 66.099 espectadores. Primeiro partido da liguiña da liga de Campións, grupo F, disputado no Signal Iduna Park.