Nove municipios lucenses participarán na segunda edición de 'Saborea a túa provincia'

José Tomé adiantou varias novidades do programa, que se celebrará os fins de semana ata o 2 de setembro e que pon en valor a gastronomía e o produto de proximidade
Presentación de 'Saborea a túa provincia'. EP
photo_camera Presentación de 'Saborea a túa provincia'. EP

A segunda edición de Saborea a túa provincia levará a cabo en nove municipios lucenses durante os fins de semana entre este próximo –20 e 31 de xullo– e o dous de setembro. O acto foi presentado este xoves polo presidente da Deputación, José Tomé. 

Os nove concellos nos que se celebrarán actos da iniciativa son: Pantón, Chantada, Taboada, Trabada, O Valadouro, Vilalba, A Fonsagrada, Navia de Suarna e Pol. 

O proxecto busca, segundo explico Tomé, "incentivar ou consumo dos produtos de proximidade e dinamizar a economía dos concellos fomentando a actividade do turismo, da hostalería, do comercio e dous pequenos produtores".

O presidente do ente provincial recordou o "éxito" da primeira edición, e presentou varias novidades "para tratar de melloralo e, desta forma, aumentar ou retorno económico para vos negocios dá zona".

A Deputación introduciu "melloras na estrutura" das xornadas e aposta por celebralas en localidades "que contan cunha actividade social, hostaleira e comercial". Ademais, impulsouse un cambio de formato, condensando as actividades nas franxas horarias con máis movemento nas vilas –de 12.30 a 15.00 horas pola mañá e entre as 19.30 e as 22.00 pola tarde–.

Cada unha das xornadas de Saborea a túa provincia terá catro espazos diferenciados:

  • Autobús-cociña. Aquí, profesionais da asociación provincial de cociñeiros elaborarán receitas con produtos típicos de cada zona, distinguidos con D. Ou. ou IXP –Faba de Lourenzá, Pataca Galega, Pemento de Mougán, Lacón, Torta deSantiago, Mel de Galicia ou Queixo de San Simón– ou razas autóctonas –porco celta, galiña de Mos ou tenreira galega–. Poderán participar ata 50 persoas
  • Degustación. Actividade na que se degustarán pratos elaborados con estes produtos de proximidade. Participarán ata 100 persoas. 
  • Taller. A organización realizará talleres de cociña para nenos e nenas. 
  • Música. Haberá unha zona delimitada para concertos. 

As nove xornadas

Estas son as nove xornadas das que constará Saborea a túa provincia e as súas localizacións. 

Pantón (30 de xullo)

Campo da Feira. Tapa de roast-beef de vaca galega con tomate seco, castañas e queixo da Ribeira Sacra, elaborado por Martín Mantilla, de Berso. En horario de tarde

Chantada (31 de xullo)

Praza de Santa Ana. Gyozas de cordeiro e queixo azul de Airas Moniz, realizadas por Bruno Pena. Horario de tarde

Taboada (13 de agosto)

Praza de Riazón. Steak tartar de vaca cahena de gandería Cas Fidalgo con crujientes, elaborado por Antonio Lorenzo, do restaurante A Faragulla. Horario de tarde.

Trabada (14 de agosto)

Praza do Concello. Albóndiga de pescada de Burela con fabas de Lourenzá en salsa de mel Conde Santo, elaborada por Jesús Villarino, de Asador de Alba. Horario de mañá. 

O Valadouro (20 de agosto)

Praza de Santa María. Tapa de faba, tenreira e mel elaborado por Nardo Eiroa, de Canedo Brasería. Horario de mañá. 

Vilalba (21 de agosto)

Praza dá Constitución. Dumpling de galo de Mos con espuma de queixo San Simón, elaborado por Alejandro Ares, de Noa Boutique Hotel. Horario de mañá. 

A Fonsagrada (27 de agosto)

Praza do Concello. Bocadillo de orella en texturas con pan brioche, elaborado por Bruno Pena. Horario de mañá. 

Navia de Suarna (28 de agosto)

Praza da Pobra. Brownie de castañas, doce de pera e cume de noces, elaborado por Pablo Vila, de Oca Hoteis. Horario de mañá. 

Pol (2 de setembro)

Praza de Galicia. Solombo Hoisin elaborado por Mar Orosa, de restaurante O Oviedo. Horario de mañá. 

comentarios