A Deputación incentiva a innovación nos premios de excelencia turística

O Xeoparque do Courel, a web Terras de Burón, a aldea turística courelesa O Mazo e Viveiro ante ou Berce recibiron os seus galardóns, mentres que Asporcel obtivo a distinción ...E para Comer Lugo
Autoridades y premiados, tras la entrega de los galardones. ADRA PALLÓN
photo_camera Autoridades y premiados, tras la entrega de los galardones. ADRA PALLÓN

O Xeoparque Mundial Montañas do Courel, a web Terras de Burón, Viveiro ante ou Berce e a aldea de turismo rural O Mazo recibiron este luns os galardóns Lugo Cambia ao turismo lucense, entregados no Pazo de San Marcos. A Asociación de Produtores de Porco celta (Asoporcel) foi premiada na categoría ...E para Comer Lugo. Estas distincións, correspondentes á segunda edición dos premios á excelencia e a hostalería da provincia, que concede a Deputación, teñen como obxectivo fomentar a innovación e unha oferta especializada.

O xurado distinguiu ao Xeoparque Mundial da Unesco Montañas do Courel polo seu proxecto enfocado cara ao patrimonio geólogico, fundamentado en iniciativas de geoconservación e divulgación, así como de procura do desenvolvemento económico e cultural a través do turismo xeolóxico. Este geoparque, recoñecido pola Unesco en 2019, conta con 23 miradoiros, cinco museos e centros de interpretación e 189 quilómetros de carreiros que permiten descubrir un paisaxe xeolóxica e unha biodiversidade singulares.

A web Terras de Burón (www.terrasdeburon.esimpulsada polos concellos de Ribeira de Piquín, Negueira de Muñiz e A Fonsagrada, viu recoñecida o seu labor de promoción deste territorio. Tanto a páxina como as súas redes sociais integran as novas tecnoloxías na experiencia turística.

Os premios entregáronse este luns no Pazo de San Marcos

O Concello viveirés recibiu o galardón polo seu proxecto Viveiro ante ou Berce, un belén xigante que se expón en Nadal e que atrae a un notable número de visitantes ao municipio.

A aldea de turismo rural O Mazo, no Courel, foi distinguida polo desenvolvemento de iniciativas singulares nun espazo de dúas hectáreas de terreo no que se rehabilitaron estruturas que estaban abandonadas. Este proxecto naceu hai unha década co obxectivo de respectar a historia e a arquitectura de construcións do século XIX sen renunciar á modernidade e ás novas tecnoloxías.

ASOPORCEL. Asoporcel foi distinguida na categoría ...E para comer, Lugo polo seu labor de recuperación e conservación dunha raza porcina autóctona de Galicia, predominante a principios do século XX, pero que pasou a ser residual. A entidade traballa para a preservación do patrimonio xenético desta raza para proxectala como unha alternativa de produción e de desenvolvemento rural. O colectivo agrupa a 138 explotacións.

A deputada e vicepresidenta do Consello Provincial de Turismo, Pilar García Porto, destacou na cerimonia que o obxectivo inicial co que crearon estes galardóns "viuse reforzado coa chegada dá pandemia do covid, cando promocionar a oferta turística e gastronómica dá nosa provincia, e recoñecer aos profesionais e entidades que a impulsan, volveuse máis necesario ca nunca".

Ao acto tamén asistiu a vicepresidenta da Deputación, a nacionalista Maite Ferreiro, e outros deputados.

Un turismo sostible que crea emprego rural
O perfil dos premiados reflexa as características do modelo turístico e gastronómico que promove a Deputación, "baseado nunha aposta sostible e racional que contribúe a mover a economía local. Un modelo diversificado, capaz de atraer xente ao longo do ano, e non masificado, que se adapta ben ás novas demandas de lecer, centrados en recuperar a importancia dá experiencia persoal", sinalou a vicepresidenta do Consello Provincial de Turismo.

Visibilidade. Estes galardóns dan visibilidade á oferta da provincia co fin de atraer visitantes, xerar riqueza e fomentar o emprego estable, "sobre todo non rural", dixo Porto. Á súa vez, os premios tratan de servir de acicate para incentivar a innovación e a modernización do sector "mediante a xeración de propostas suxestivas, adaptadas aos novos tempos, nos que unha oferta ben presentada nunha rede social pode xeral un fluxo de visitas a un pobo, a unha ruta ou a un establecemento", agregou a deputada de turismo.

Comentarios