miércoles. 27.05.2020 |
El tiempo
miércoles. 27.05.2020
El tiempo

Traloagro estrea no polígono de Friol un centro de carne ecolóxica

Inauguración das instalacións de Traloagro, no polígono industrial de Friol. EP
Inauguración das instalacións de Traloagro, no polígono industrial de Friol. EP
Medio Rural achegou 300.000 euros e o GDR-4 160.800 a un investimento total de 2,5 millóns

A empresa Traloagro estreou este venres as instalacións no polígono industrial de Friol, nas que iniciará a súa actividade industrial no procesado de carne ecolóxica e abrirá ao público unha tenda na que, ademais dos produtos derivados da súa actividade, ofrecerá un amplo catálogo de artigos galegos de agricultura ecolóxica que tamén exportará.

A inauguración contou coa presenza do delegado territorial da Xunta en Lugo, José Manuel Balseiro, así como o alcalde do municipio e presidente do GDR-4, José Ángel Santos. As entidades que representan contribuíron a pór en marcha este proxecto. A Consellería de Medio Rural, cunha axuda de 300.000 euros, e o GDR da comarca de Lugo, cunha achega de 160.000. O investimento total da iniciativa alcanza os 2,5 millóns.

O proxecto consta de dúas edificacións encostadas situadas na parcela 55 do polígono. A maior delas, cunha superficie de 731 metros cadrados, albergará o centro de elaboración e procesado de carnes de orixe ecolóxica, así como as dependencias destinadas a labores administrativos, aseos, vestiarios e un almacén. Doutra banda, a tenda situarase nunha nave de planta baixa cunha superficie de 253 metros cadrados.

Xunto ao centro de elaboración e procesado de carne abrirase unha tenda de artigos galegos ecolóxicos

O delegado terriorial da Xunta en Lugo destacou que proxectos como o promovido por Traloagro en Friol "permiten xerar valor engadido á produción primaria do noso agro, coa elaboración e comercialización de produtos listos para ou consumo e co consecuente incremento de beneficios para vos propios produtores".

Pola súa banda, o alcalde de Friol destacou "a importancia deste proxecto para a promoción do emprego non municipio, pero tamén pola revolución que supón non consumo de produtos ecolóxicos en toda a comarca e en Galicia", comentou.

PROXECTO PIONEIRO

O vicepresidente da Sociedade Española de Agricultura Ecolóxica, Carmelo García Romeu, destacou o carácter pioneiro desta iniciativa por dúas cuestións fundamentais. Por unha banda, Traloagro é das primeiras empresas que cumpre todas as fases do proceso produtivo, desde a cativa ata a exportación do produto, o que evita que o valor quede nos intermediarios. Por outro, é a primeira tenda encargada de seleccionar e internacionalizar un catálogo ecolóxico galego.

Na tenda venderán marmeladas, chocolates, infusións, panadería, purés, conservas, legumes, xeados, pastas ou salsas. Tamén haberá produtos frescos como leite, ovos e produtos da horta, todos eles ecolóxicos.

Traloagro estrea no polígono de Friol un centro de carne ecolóxica
comentarios