32-27. O Cangas loita pero cae ante o Naturhouse

O Frigoríficos superou ao conxunto rioxano durante tres cuartas partes do encontro, pero baixou os brazos ao final
Un momento del encuentro
photo_camera Un momento del encuentro

O Naturhouse La Rioja tivo que espremerse ao máximo para superar (32-27) ao Cangas Frigoríficos Morrazo, un rival "contestón" que o tuteou e incluso o superou durante tres cuartas partes do encontro, pero baixou os brazos tras un parcial de 4-0 nos últimos dez minutos.

O Cangas, o equipo con maior motivación, polo menos pola súa presunta inferioridade e pola carga de moral de cumprir co obxectivo da permanencia nunha última xornada ligueira dramática, foi o que máis de cheo se meteu no encontro.

A excesiva relaxación rioxana, con escasa intensidade en defensa -pronto quedou ao bordo da expulsión Peciña-, permitiu ao equipo galego xogar case a pracer baixo a batuta mestra de David García.

Ademais, Eduardo Salazar desequilibraba ao seu favor o duelo na portería o que permitía ao Cangas gozar de vantaxes de tres goles (4-7 e 5-8), aínda que as individualidades rioxanas permitían recuperar parte do terreo perdido.

Aínda así, Naturhouse só lograba adiantarse timidamente pouco antes do final da primeira metade (14-13) cun Lángaro moi participativo en ataque, sen que o seu rival baixase os brazos para chegar mandando ao descanso (17-18) nun marcador que reflectía claramente a superioridade ofensiva sobre as defensas.

Na segunda metade, Jesús Javier "Jota" González botou man da súa amplitude de banco para refrescar o equipo e dotarlle aínda de maior envergadura, pero sen que lle dese excesivo resultado porque mediado o período as táboas presidían o marcador (23-23).

O cambio foi no ritmo anotador de ambos os equipos, que se freou en seco, xa que, á melloría defensiva, uniuse o acerto dos gardametas Richard Kappelin e Pedro Henrique Hermones.

A igualdade seguía presidindo o choque ata que, tras un tempo morto rioxano (25-25, minuto 49), o equipo de "Xota" González puxo a directa cun parcial de 4-0 que xa resultou irrecuperable para os galegos.