A Festa da Empanada puxo en valor a produción autóctona nas Nogais

Centos de persoas achegáronse á feira, convertida nun grande escaparate dos alimentos da Montaña. Amadora Novo gañou o concurso de empanadas cunha de butelo

Festa da empanada das Nogais. VICTORIA RODRÍGUEZ
photo_camera Festa dá empanada dás Nogais. VITORIA RODRÍGUEZ

As Nogais converteuse este domingo nun grande escaparate dos alimentos da Montaña con motivo da súa décimo cuarta Festa da Empanada, que puxo en valor, un ano máis, a produción autóctona.

Esta cita, organizada polo colectivo local de empresarios Adean, co apoio do Concello, contou co sol como grande aliado e mostrou o seu tirón, xa que centos de persoas achegáronse ata As Nogais para gozar desta feira, que abriu as súas portas ás dez da mañá e prolongouse ata última hora da tarde.

Non só houbo éxito de público, senón tamén de participación dos produtores. Así, segundo destacou o alcalde, Jesús Núñez, ante a gran cantidade de expositores que se interesaron por este evento, non foi suficiente o espazo que ocupan habitualmente -a praza principal e a rúa Rosalía de Castro-, polo que houbo que situar algúns tamén na rúa Curros Enríquez.

Os postos máis concorridos foron os da decena de panaderías da comarca, con empanadas, preparadas en distintas receitas, e outros produtos. Tamén houbo animación nas casetas que ofrecían artigos cárnicos e outros emblemas gastronómicos da zona, como o queixo do Cebreiro.

A ampla oferta desta feira completouse con postos de artesanía, roupa e bixutería, entre outros artigos.

PREMIADOS. No transcurso da xornada grande deste festexo entregáronse os premios dos certames celebrados o día anterior, que repartiron en premios case 400 euros.

No concurso de empanadas, o primeiro posto foi para Amadora Novo López. Presentou unha a base de butelo e nabizas que tamén levou o galardón á innovación. O segundo posto foi para Concepción Vázquez, cunha de carne e brécol, e o terceiro para Enrique Rodríguez, cunha de mazá. Silvia Santín, cunha empanada "de aldea", levou o premio á mellor presentación.

No concurso infantil de repostería, foi primeira Lucía Carballo Rosón, quedou segunda Zaira Alba Novo e terceiro, Iago Álvarez. Houbo premios para todos os menores.

Varias actuacións amenizaron a xornada, entre elas a do grupo de baile Pena Ubiña, de Babia (León), e a asociación local Abrente. Menores deste último colectivo tamén recordaron cunha representación a festividade dos maios.

Comentarios