A deleitosa Dulce Baralla está de volta

A pastelería reabre cos seus emblemáticos reclamos, como o brazo de xitano, aos que suma a repostería arxentina
undefined
photo_camera El propietario de la pastelería, Joaquín Prado Jacob, y el actual arrendatario, Gastón Yorio. EP

Non foi un venres calquera. Os baralleses que acudiron ao mercado esa xornada feriada atopáronse cunha sorpresa. A emblemática pastelería Doce Baralla abría de novo as súas portas, da man de strong<> Gastón Yorio, tras varios anos pechada. A localidade volvía contar cun negocio que endulza a súa vida cotiá.

O novo xerente de Dulce Baralla mantén as receitas que deron fama ao establecemento, como as canas, as milhojas e o inesquecible brazo de xitano. A oferta complétase con pasteis típicos da repostería arxentina, país de procedencia de Gastón. "Aproveitamos a traxectoria de Dulce Baralla, cuns pasteis e tortas que lle fixeron gañar unha clientela fiel. Doutra banda, achegamos aos público sabores do noso país de orixe", precisa Yorio.

Entre a oferta de doces arxentinos destacan os alfajores, dúas galletas redondas con doce de leite no medio e bañados con este produto, con mazá ou con coco. Tamén preparan medialunas con distintos recheos, como a crema pasteleira ou o omnipresente doce de leite, "que é a auténtica lambetada do meu país. Cómese só ou como complemento de xeados e tortas. Atrae a quen lles gustan os sabores moi doces", indica Gastón Yorio.

Entre a oferta de doces arxentinos de Dulce Baralla destacan os alfajores

Dulce Baralla conta con cinco empregados: o xerente, a súa muller, dous fillos e un pasteleiro que traballa con eles. Gastón Yorio apostou por este negocio "polo prestixio que tiña detrás Dulce Baralla e porque a min e á miña familia gustounos o pobo e decidimos afrontar o desafío". Non é o único proxecto que puxo en marcha Yorio, que arrendou un negocio de lavado de coches. De cara ao futuro ten a ilusión de montar un asador arxentino.

A reapertura de Dulce Baralla, onde tamén se vende pan de Palas e baguettes, foi recibida con alegría. "A xente botaba de menos que non houbese unha pastelería no pobo e veñen clientes de fóra. Hai ganas de endulzarse a vida para soportar a pandemia", afirma Yorio. O negocio retoma a súa andaina con forza e abre todos os días, de oito da mañá ás dez da noite.

Comentarios