Tapas de faba contra o frío

Mondoñedo acolle unhas xornadas centradas na elaboración de pratos con verdina ► Once locais participan dunha iniciativa que se prolongará durante todo o fin de semana
Tapa elaborada con faba verdina, ayer en Mondoñedo. JOSÉ Mª ÁLVEZ
photo_camera Tapa elaborada con faba verdina, onte en Mondoñedo. JOSÉ Mª ÁLVEZ

Un total de once locais hostaleiros de Mondoñedo acollen durante todo o fin de semana unhas xornadas de tapas que teñen como característica fundamental que están elaboradas con faba verdina.

Trátase dunha iniciativa promovida polo Concello e a Asociación de Produtores de Faba Verdina de Galicia. Trátase da segunda edición destas xornadas gastronómicas e que se repiten incluso nas actuais circunstancias debido ao gran éxito que obtiveron o ano pasado no seu debut.

A organización recorda que a faba verdina é un produto que destaca pola súa enorme calidade e que está cualificado como produto gourmet e ofrece unha gran cantidade de posibilidades na cociña con moita versatilidade no aspecto culinario.

Os locais participantes na edición deste ano son bar Amencer, A Bodeguiña, bar Castro, codegón dá Catedral, A Cova, restaurante Padornelo, O Petisco, O Porriño, O Rincón, Viñoteca Segundo (o centro social) e A Tasca.

Este ano está a resultar decisivo para o proxecto Faba Verdina de Galicia "cunha colleita de gran calidade e a consecución definitiva da marca que distinguirá e certificará a orixe galega desta legume no mercado".

Xunto ás tapas propiamente ditas e protagonistas destes días, a clientela pode gozar tamén dun recetario de verdina elaborado polos restaurantes e bares de Mondoñedo na edición de 2019.

O obxectivo é "animar ó consumo de verdina" e isto súmase a outras propostas en torno ao distintivo Faba Verdina de Galicia. 

A asociación promotora está constituída por produtores de Mondoñedo, Trabada e de Lourenzá.

Comentarios