O Ribadeo de Tapeo culminou con máis de 10.000 tapas servidas

Cociñeiros como Yayo Daporta ou Gonzalo Pañeda premiaron os pratos preparados polo hotel AG Porcillán, o restaurante Texturas Galegas e El Oviedo Bar. O Parador de Turismo e o Marinero obtiveron outros galardóns

Jurado del Ribadeo de Tapeo
photo_camera Xurado do Ribadeo de Tapeo reunido no Hotel Voar.

O Ribadeo de Tapeo durou dez días e na décimo terceira edición desta cita gastronómica participaron 44 establecementos. Foron máis de 10.000 as tapas repartidas, sobre todo durante a pasada ponte festiva e cada ano é máis difícil elixir cales son as mellores. Este luns, no ribadense Hotel Voar, un xurado profesional deliberó durante horas para decidir que o primeiro premio recaería nas xógaras ou rocas negras da AG Porcillán; o segundo galardón mereceuno o brownie salgado do restaurante Texturas Galegas e o terceiro, o carpaccio de hueva curada do Oviedo Bar.

O premio á Tapa de Ribadeo, coa que se galardoa a preparación que máis produtos da zona empregue e difunda, recaeu no denominado petisco de mar do Parador de Turismo e o prato de bacallau ofrecido polo Marinero obtivo unha mención especial.

Un xurado probou as 18 tapas que se presentaban ao concurso de valoración profesional ou sección oficial da presente edición.

Como Ribadeo é unha referencia en hostalería para a comarca e o Occidente de Asturias, o esmero que alcanzan os seus hostaleiros require cada vez máis pericia para dilucidar cal é a mellor tapa, por iso, o Concello, principal promotor da cita, contou cun xurado formado por Gonzalo Pañeda, "un dous grandes dá cociña asturiana e responsable dun dúas mellores restaurantes de Xixón, Auga, que conta cunha estrela Michelín e que está recoñecido con dous soles dá Guía Repsol". Sumou ademais o padal de Yayo Daporta, "membro do Grupo Nove, chef do seu restaurante Yayo Daporta que leva xunto á súa irmá Esther Daporta. Conta cunha estrela Michelín e dous soles dá Guía Repsol e en 2014 presentou xunto a Susi Díaz e Alberto Chicote ou programa de televisión Top Chef". A lista de mestres do fogón completouse coa participación de Marcos Santamaría, profesor de hostalería no IES de Foz e Nicolás Asensio, director do centro. Non puido acudir Lucía Freitas, do Grupo Nove, seleccionada como a segunda mellor cociñeira de 2016 en Alimentaria e chef do restaurante A Tafona en Santiago.

Comentarios