"A primeira rascada: un millón de euros"

Reparacións en casa e viaxar en novembro, cando pecha o restaurante, son os plans dos tres camareiros do Mariñeiro ribadense que compartiron o Rasca da Once premiado
Daniel, Lucía y César, los tres compañeros del restaurante Marinero, se han repartido un millón en una jugada esporádica del Rasca de la Once. ÁLVEZ
photo_camera Daniel, Lucía e César, os tres compañeiros do restaurante Marinero, repartiron un millón nunha xogada esporádica do Rasca da Once. ÁLVEZ

A estas alturas da noticia, máis que polo millón de euros que se repartiron tres dos camareiros do restaurante Mariñeiro da Ribadeo<>, aos clientes e afeccionados aos xogos de azar espértalles curiosidade como lles cambiou a vida desde que teñen o diñeiro calentito nos seus petos.

eles din que os 240.000 euros que se embolsaron non os afasta da hostalería, e iso que algún ten cotización suficiente como exporllo; con todo agora que se repuxeron da alegría si confesan que se van a dar unha homenaxe. Ou dous. Expoñen unha viaxe xuntos porque "a primeira rascada e un millón" non pasa todos os días pola porta do restaurante.

O máis novo, Daniel Álvarez, de 22 anos e da Rochela, vive cos seus pais e ten "casa baleira" coa que pensaba independizarse pero nada de lanzarse a comprar piso nin apurarse a algunha relación estable.

"Ata ou día que nos tocou pensaba en montar negocio propio de hostalería —leva no Mariñeiro ano e medio—, e a raíz do premio mirei e botei contas, pero agora que sei ou que custa non ou farei", di rotundo. "Por iso mellor seguir traballando e de moza sempre hai tempo".

César leva 36 anos no mesmo negocio: "Vos 240.000 euros véñenme moi ben, tinga pensado cambiar as ventás en Rinlo"

Sinala que a hostalería de 12.00 horas a 00.00 horas que xustificaba un representante hostaleiro non é vida: "Aquí facemos quendas, xente de nove dá mañá a cinco dá tarde e eu non dás comidas e ceas de 12.00 a 21.00 horas, aínda que agora non damos ceas".

O seu compañeiro de traballo e premio, César Álvarez, tiene 59 anos e leva 36 no restaurante. "Son dá casa, entrei cando se inaugurou a Ponche dous Santos en strong <>1987 e sigo, mentras poida vou seguir pois, que vou facer?". 

De momento cambiar todas as fiestras da súa casa de strong <>Rinlo. Pero a viaxe os tres xuntos si o valoran e el irase tamén a strong<> Nova York cunha curmá de Zaragoza. "Agora non hai marcha atrás", asegura. Tiña ganas de emprender esa viaxe.

Sobre Lucía, a outra agraciada de strong <>Frieria (Ove), está na ‘mediana idade' dos 39 e cren que con dous fillos de 14 e 16 anos, este diñeiro viralle de perlas. ela leva 18 anos no restaurante e o diñeiro tamén lle axudará ao arranxo que anhelaba para a súa cociña.

Comentarios