A lonxa de Burela poxa máis de 335.000 quilos de bonito por 1,4 millóns a pesar da Covid-19

Bonitos en la lonja de Burela. AEP.
photo_camera Bonitos en la lonja de Burela. AEP.
A costeira do bonito discorre a un ritmo similar á do ano pasado, con 335.000 toneladas de túnido vendidas e unha facturación de 1,4 millóns de euros a pesar dos brotes da COVID-19 que afectan á comarca da Mariña, segundo manifestaron os armadores desa localidade. 

Deste xeito, o porto e a lonxa "están a traballar con normalidade" a pesar de que tres boniteros con base nesta localidade permanecen amarrados en Santoña (Cantabria), con dez tripulantes confinados por positivos. A eles, súmase outro buque que está en corentena no porto galego por ter contacto cos anteriores. 

Así o puxo de manifesto o xerente da empresa que xestiona a lonxa burelense Armadores de Burela, SA (ABSA), Miguel Neira, quen lamentou a situación na que atravesan estes barcos á vez que se solidarizou coas tripulacións. 

Segundo sinalou, as lanchas afectadas non están adscritas á empresa, e estaban a faenar na zona de Cantabria seguindo os cardúmenes de bonito que a estas alturas da campaña atópanse por esta zona. 

Na súa intervención, Neira recoñeceu que o brote supón "unha dificultade engadida" pero incidiu en que o sector confía en que "isto se resolva o máis rápido posible".
 
No entanto, aínda que o porto rexistra cifras "moi parecidas" ás do ano pasado, a campaña está a verse afectada o parón da hostalaría e a restauración, cuxo "tirón" o porto bota de menos. Neste sentido, Neira explicou que esa situación "repercute na cotización" a nivel xeral tanto no bonito como noutras especies. 

Por último, o xerente de ABSA enviou unha mensaxe de tranquilidade e insistiu en que o porto e a lonxa "traballan con normalidade e conscientes do escenario que hai". "Estamos a extremar precaucións, con aforamentos reducidos e máscara desde principios de abril", manifestou para subliñar que foron capaces de "manter a actividade desde o 15 marzo" e que foron "moitas as toneladas de peixe que saíron nestes meses das lonxas da Mariña e Burela para abastecer nuns momentos moi complicados". 
 

Comentarios