Os hostaleiros mariñáns reciben as novas medidas anticovid con resignación

"Parece un pesadelo sen fin" alegan moitos deles que estaban a afrontar a tempada estival con optimismo debido ás boas cifras 
ribadeo
photo_camera As terrazas de Ribadeo, bastante concorridas este mércores pola tarde a pesar de que refrescou o día. ÁLVEZ

Como unha auténtica puñalada recibiron as novas medidas anticovid os hostaleiros mariñáns, que xa perderon a conta das roldas de restricións que afrontaron. Esta vez chegan ademais nun momento no que o optimismo era bastante razoable porque A Mariña estaba a rexistrar boas cifras de visitantes e saben que se a cousa empeora a súa economía poderíase ver lastrada para todo o ano. De momento, moitos esperan a ver como se aplican as normas exactamente.

VIVEIRO. O xerente dos hoteis Urban, Ego e do restaurante Nito de Viveiro, Alejandro Balseiro, cre que estas decisións non podían caer peor que nesta época do ano tan decisiva para a hostalería: "Desmóntannos as previsións de traballo e xérase máis incerteza porque estamos a lume de biqueira de reservas e contrataramos máis persoal para atender aos turistas".

E non descarta que prodúzanse cancelacións para as próximas semanas. "Poida que fale en contra de min, pero o que entre agora a buscar información de Viveiro para vir quizais lle alteren estas noticias e algunha cancelación carrexará", opina. Sobre as medidas de acceso que se implantarán, ve algunhas excesivas se se pretende controlar vacinacións ou PCR.

"Nunca fixo falta e menos agora, cando en teoría hai máis xente vacinada, pero tampouco son un experto nin quero meterme nese campo sanitario. Con todo, a nosa perspectiva é que estamos ante un pesadelo sen fin, que non se acaba". En opinión deste hostaleiro, " o máis razoable sería que agora buscasen aos que son positivos e métanos en casa, como estivemos moitos confinados, e o resto da poboación a funcionar. Temos unha asistencia sanitaria de calidade e a xente maior, a que presentaba máis risco, está vacinada".

FOZ. O propietario de strong <>O Rincón do Os meus en Foz, Pablo Fernández, entende que "algo teñen que facer xa que vos contactos aumentaron", pero ao seu xuízo "ou problema non está na hostalaría", un sector que no último ano "non tivo un mes enteiro sen cambios".

O restaurador esperaba que lle puidesen aclarar estes días o mecanismo para comprobar a documentación que teñen que presentar os clientes. "Para nós é un encordio, implícanos facer ou labor de policía ou de investigadores", comenta. En canto ao aforamento no seu caso "afortunadamente" teñen moita capacidade no exterior, "pero é certo que limita moito en xeral aos negocios de Foz. É complicado, porque tés persoal para atender un aforamento completo en tempada de verán e atópaste con que vas ter que estar traballando á metade".

BURELA. No Témola Negra de Burela o temor é a que a xente quede en casa ao ter que estar a mostrar o certificado en cada local. "Agora estase traballando ben, pero a ver a partir do sábado", explica un dos socios do local, José Manuel Pena. Neste local teñen un perfil de cliente predominante que está entre os 30 e os 40 anos, un grupo que está agora mesmo en plena vacinación, polo que esperan que "por ese lado non haxa moito problema", aínda que o feito de non contar con terraza limitará considerablemente os clientes que se poidan achegar ao bar.

RIBADEO. O propietario da cafetería Delicias de Ribadeo, Óscar Lombardero, acolle con certo desánimo estas novas restricións "porque son un mazazo". Con todo, cre que "hai que esperar a ver como veñen redactadas no DOG, que ao final é o que vale; pero así de entrada é unha lea gorda para nós". Explica que neste momento estaban "a traballar ben, e en Ribadeo hai moita xente", pero estas decisións seméntanlle dúbidas sobre o que sucederá, espera que "todos cumpran" e tamén que estas restricións "duren o menos posible".

Comentarios