A Festa do Berberecho de Foz, cunhas 3.000 persoas, segue crecendo

O alcalde, Fran Cajoto, di que notaron "un incremento notable de xente con respecto ao ano pasado". Os locais hostaleiros foron os protagonistas con diversas receitas con chícaro
Degustación de berberecho, este domingo en O Muelle Bar de Foz. JOSÉ Mª ALVEZ
photo_camera Degustación de berberecho, este domingo no Muelle Bar de Foz. JOSÉ Mª ALVEZ

Do xeito máis tradicional, ao vapor, pero tamén en empanada, con arroz ou con distintas salsas prepararon este domingo os establecementos hostaleiros de Foz o berberecho na segunda xornada da cita gastronómica, despois de que o primeiro día practicamente esgotásense as racións que se ofreceron na carpa, pola que o alcalde, Fran Cajoto, calcula que pasaron "unhas 3.000 persoas".

"Houbo moito ambiente, especialmente ao mediodía, e notamos un incremento notable de xente con respecto ao ano pasado", asegura o rexedor socialista, quen apunta que se esgotou "un pouco cedo" a empanada e que do resto de racións -ao vapor, á provenzal ou á mariñeira, estas últimas elaboradas pola escola de hostalería local- "quedaban poucas".

Fran Cajoto fai un bo balance da cita, aínda que tamén toma nota de posibles erros. "Anotamos certas cousas e detalles para mellorar o ano que vén, pero estamos satisfeitos. Creo que a decisión deste ano de abrilo aos concellos, de convidar neste caso á cidade de Lugo vese que foi un acerto porque houbo moita xente de alí, conseguimos que moito público viñera a Foz que era un dos obxectivos", apunta.

O alcalde comprobou que o domingo continuaba o ambiente nos bares e restaurantes, do mesmo xeito que o presidente da Asociación de Comerciantes, Industriais e Autónomos (Acia) de Foz, José Carlos Paleo. "O sábado foi moi ben, tanto ao mediodía como á noite, e hoxe (por este domingo) tamén. Ao mediodía nos locais de hostalería había degustacións tanto de tapas como de comidas cos berberechos e todo o mundo está contento un ano máis", di.

O presidente da Acia recorda que practicamente todos os establecementos hostaleiros de Foz, tanto os que están asociados ao colectivo como os que non, participan nesta festa, para a que preparan os chícaros "xeralmente ao vapor, pero outros moitos en empanada ou con arroz, porque é o máis cómodo", aínda que tamén hai quen prepara pratos máis elaborados con distintas salsas.

"A festa é cada vez mellor e tivo unha participación moi boa, o tempo tamén axudou", resume José Carlos Paleo, que desde a asociación de comerciantes local empeza xa a traballar na súa próxima campaña, que será a de San Valentín, á vez que cada venres continúa co sorteo do Campañazo, no que reparten 2.400 euros ao mes en vales de compra a trocar no comercio local.

Comentarios