Os traballadores desta pizzería fan a masa de mañá e tarde

As pizzas son o prato forte deste negocio, entre elas a Xove ou a Noguera, que idearon operarios desta auxiliar e acabou na carta
Carlos López y Viviane Ferreiro, en Onde Sempre. JOSÉ Mª ÁLVEZ
photo_camera Carlos López y Viviane Ferreiro, en Onde Sempre. JOSÉ Mª ÁLVEZ

Tras 31 anos como perruqueiro o xovense Carlos López decidiu deixar ao carón a que é a súa profesión de sempre para centrarse na súa outra faceta, a de hostaleiro, pois rexenta xunto á súa muller, Viviane Ferreiro, a afamada pizzería Onde Sempre xa desde 2003 e agora acaban de coller tamén a concesión da cafetería do centro cívico, á que renombraron como A Cívica Brunch & Coffee Bar.

Na pizzería Onde Sempre a carta é variada, pero como o seu nome indica "ou forte son as pizzas", cuxo éxito atribúe a que "se fai todo caseiro", pois elaboran a masa todos os días, "mañá e tarde", e utilizan ingredientes "ou máis autóctonos posible e de calidade; a clave é ter un bo produto", afirma Carlos López.

Neste negocio a favorita dos nenos é a romana, pero hai outras con moita saída como a pizza Xove cos seus produtos do mar, a catro queixos galegos ou a Noguera, unha combinación que pedían ao seu gusto –con bacon, ovo e chourizo picante– traballadores desta auxiliar de Alcoa e que acabou na carta. "Sempre a pedían á súa forma e empezamos a poñela de petiscos, á xente encantoulle e cando cambiamos a carta metémola e puxémoslle pizza Noguera", comenta.

Pizza Xove. JOSÉ Mª ÁLVEZ

O negocio implantou o servizo de repartición a domicilio durante a pandemia e continúa con el, pois "está a funcionar moi ben". Chega a todas as parroquias do municipio de Xove, algo "que a xente dás aldeas agradece", e tamén a San Cibrao e arredores, onde teñen "unha clientela moi boa".

Para A Cívica buscan cociñeiro "con experiencia e ganas de traballar" para poder engadir á súa idea de almorzos elaborados e bar "unha pequena carta de fajitas, de tostas, ovos rotos ou racións". Polas mañás a zona do centro cívico é "ou centro neurálxico de Xove", con toda a xente que vai ao consistorio, ao médico ou ao mercado semanal, mentres que pola tarde pola proximidade do parque infantil o local pode ofrecer "algunha merendola ou festas de cumpreanos para vos nenos".

A dedicación que esixe a hostalería levou a Carlos López a deixar ao carón a súa barbería, que alugou a unha empregada. "Era imposible compaxinar as dúas cousas e foi unha decisión difícil porque era a miña profesión de 31 anos", comenta. Espera acertar, pero o problema dos custos enerxéticos pon contra as cordas os negocios. "Se non ou solucionan, van pechar moitos. Eu pasei a pagar ou triplo de luz e é moi difícil aguantar así. Ademais hai moita inestabilidade nos prezos", lamenta.

Pizza Xove
Ingredentes: Tomate triturado, xamón iorque, atún, pemientos, aceitunas, anchoas, gambas, queixo mozzarella, orégano.

Preparación: Sobre a base de masa fresca —elaborada no local— pónse primeiro unha capa de tomate, despois o xamón iorque e, esparcidos por arriba, o atún, as gambas, as anchoas, as aceitunas e os pemientos. Finalmente pónse a mozzarella —que raian na cociña— e o orégano. A pizza faise nun horno a 350 grados durante uns oito minutos.

Comentarios