Víctor Valenzuela, xerente dous restaurantes O Muro e A Tortilla Marabilla na Viveiroregresa este mércores ás aulas do IES de Foz, non que sentou as bases dá súa traxectoria profesional, para dar unha charla aos alumnos de hostalería e impartir un taller sobre a elaboración dá tortilla.
Valenzuela fíxose un verdadeiro experto deste prato e participará en outubro non Campionato de España de Tortillas que se celebra en Alacante e onde se elixirá a mellor do país. A súa proposta para ese certame vaina dar a coñecer proximamente. "A miña tortilla aceptáronma non concurso de España porque é moi innovadora", adianta.
Visto ou ben que saían as tortillas non seu restaurante lanzouse a abrir hai uns meses outro especializado. "Está encaixando moi ben, temos moitos pedidos para recoller alí e ou local gusta, é distinto ao que se adoita ver", sinala. Ás variedades de tortilla con e sen cebola, con chourizo e con trufa branca xa se engadiron outras como con cebola caramelizada ou rechea de xamón e queixo. En todas elas hai un segredo básico, que é ou repouso nun bol dá pataca fritida co ovo, para que este faga "ou seu labor de empapar a pataca". Tamén é importante engadir ou sal ao final pois "oxida bastante ou ovo".
Na charla cos estudantes de hostalería de Foz Víctor Valenzuela tamén lles falará dá súa experiencia profesional e empresarial e motivaraos para conseguir vos seus propósitos. "Cando un empeza seguramente non teña moi claras as cousas pero despois cada un vaise buscando a súa vida e co tempo, traballo e ilusión saen adiante", afirma.
Valenzuela salienta a evolución dá oferta formativa e instalacións do IES de Foz, non que estudou dende ou 1997 ao 2002 e a súa promoción foi "a primeira dun ciclo superior de restauración". Lembra que tinga moi clara a súa vocación e na formación profesional atopou ou seu camiño. "Eramos 44 na clase naquel ano, había unha revolución gastronómica, era cando xurdía ou tema dá alta cociña", lembra, e en cambio hoxe ve menos interese na cociña e máis nos servizos.
Ou cociñeiro e empresario asentado en Viveiro agarda intercambiar opinións cos alumnos, "escoitalos a eles porque me interesa como poden ver a hostalería como profesión" e lembra que houbo cambios a mellor, "vos horarios e vos soldos adaptáronse a algo moi próximo a poder conciliar unha vida familiar co traballo". Tamén ve importante "dignificar as profesións dous distintos sectores" e alédase de que co tempo se puxeran en valor pois antes "estaban defenestradas á peor xente dá aula".