A Casa da Avoa de Burela acaba de cumprir oito anos desde a súa apertura, desafiando aos que non presaxiaban un futuro moi prometedor por situarse lonxe do centro –está situado á entrada da localidade accedendo desde Foz– pero se demostrou que para nada é un escollo e abríronse outros negocios nunha zona que está en expansión", conta Óscar Coldeira Fernández, un dos tres fillos, xunto con Carolina e Rocío, de Maruxa Fernández Fernández, a avoa sobre a que pilotou o proxecto do restaurante, do que toda a familia é socia. Os fillos axudan na xestión e conta con cinco empregados.
Os guisos de toda a vida triunfan entre a clientela
Unha proposta que arrincou da ilusión de Maruxa de ter o seu propio restaurante e de cociñar para os de fóra os pratos que sempre viu facer e fixo na súa casa. Son, precisamente, os seus guisos tradicionais os que levan a palma, con ese sabor de sempre que só os amantes da cociña saben darlle coma se tal cousa. é verdade que cada cliente terá o seu prato favorito, pero as croquetas (as de espinacas son unha bendición), as pizzas caseiras, a tortilla e os pratos de culler levarían unha nota ben alta en calquera cata de cociña tradicional.
A iso suman unha ampla carta co fin de satisfacer as necesidades de todo tipo de clientela, moita fiel e asidua aos menús, con tres propostas de primeiro e segundo a escoller, que se serven a diario e tamén os fins se semana, coa opción de poder levalo a casa, o que foi a súa táboa de salvación durante a pandemia. "Vendíanse moitos menús e tamén cafés para levar, pero foi todo moi triste, moi longo e pesado", contan desde o local por esa falta de contacto do día a día cos clientes, moitos deles xa amigos. Un cargo ao que tiveron que sumar normas que ían cambiando cada pouco, "e que tiñamos que respectar e facer respectar, pero por sorte a xente foi moi comprensiva", congratúlanse.
Contan cun parque infantil e baños adaptados
Unhas normas xa relaxadas case do todo que permitiron que ao establecemento volvese un son que levaba ano e medio sen escoitarse: o das voces dos nenos xogando no parque infantil e é que as bólas da Casa da Avoa foron
REPOSTERÍA CASEIRA. Un local onde o doce xa chámache desde o exterior, pois as letras do rótulo do nome recordan a ricos pastelitos. Pero todo mellora dentro, pois a repostería é caseira, ideal tanto para o final dunha comida como para unha merenda, nese caso os bizcochos e as galletas de manteiga son unha aposta segura para acompañar a completa carta de cafés e infusións con que conta o establecemento, onde tamén se venden pan e empanadas.
A Casa da Avoa sempre adoitaba celebrar ao grande o seu aniversario, que se cumpriu o
Todo caseiro e ideais como final de comida ou merendas
A que quere dar un paso á beira é Maruxa que, aos seus 68 anos, está a pensar en retirarse, polo que están a mirar de traspasar o local, "pero nos gustaría atopar á persoa idónea, que teña un proxecto sólido", explican desde o restaurante, cunha importante clientela á que se sumaron moitos turistas nos últimos tempos, debido a que cada vez son máis os que se animan a vir á comarca, "como este verán que foi un da de máis xente, porque viñeron moitos visitantes á comarca" e porque ningún foise decepcionado do trato recibido nin da relación calidade prezo da comida e iso é a mellor publicidade para volver.
Ao coidado espazo interior, con baños tamén adaptados aos máis pequenos da casa, suman tres terrazas, unha delas cuberta.