viernes. 22.11.2019 |
El tiempo
viernes. 22.11.2019
El tiempo

Conservas Curricán de Xove, Premio Muller Rural por innovación en actividade pesqueira

Conservas Curricán. SEBAS SENANDE
Conservas Curricán. SEBAS SENANDE

A Federación Galega de Redeiras Artesás O Peirao tamén foi premiada polo  Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación e

Conservas Artesás Curricán, con sede en Xove, recibiu o Premio Mulleres Rurais en materia de innovación en actividade pesqueira ou acuícola. Estes galardóns son concedidos polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación e serán entregados o próximo 16 de outubro.

A asesoría agroalimentaria A3Ceres, de Guía de Isora, e a iniciativa de agroecoturismo Aires do Apartadero, de Fasnia, ambas en Tenerife, figuran este ano na lista de galardoadas cos Premios de Excelencia á Innovación para Mulleres Rurais. A xornalista Sandra Sabatés, do programa El Intermedio de La Sexta, tamén se atopa entre as premiadas, pola súa sección Mujer tenía que ser.

O obxectivo destes galardóns é "dar visibilidade ao labor das mulleres rurais na diversificación da actividade económica e as actuacións emprendedoras no territorio", distinguindo iniciativas "que impulsan a igualdade de xénero, favorecen o acceso dos mozos á actividade agraria e fomentan a diversificación no medio rural".

Na categoría Excelencia á innovación da actividade agraria, o primeiro premio recaeu en Nazaret Mateos Álvarez polo seu proxecto EntreSetas (Palencia), dedicado ao cultivo ecolóxico deste produto de face ao mercado "gourmet".

Tanto o segundo como o terceiro premio viaxarán a Canarias, concretamente á asesoría A3Ceres -fundada por mulleres e orientada ao sector agroalimentario- e á iniciativa "Aires do Apartadero", de Lydia Domínguez Tejera.

En materia de innovación en actividade pesqueira ou acuícola, Galicia concentra todos os galardóns: Conservas Artesás Curricán foi a vencedora deste ano, seguida por Confraría de Pescadores A Pastoriza (Vilanova de Arousa) e a Federación Galega de Redeiras Artesás O Peirao.

O primeiro premio á innovación na diversificación da actividade económica do medio rural foi para a Asociación do Avío, na zona do Campo de Xibraltar, polo seu proxecto de catering "" social.

A cooperativa galega Levinred alzouse co segundo posto por unha iniciativa dirixida a utilizar o viño da comarca de Ribeiro na fabricación de cosméticos naturais, e o terceiro lugar ocúpao o proxecto Natursnacks, da compañía Alimentos Deshidratados Españois.

Para rematar, na categoría de comunicación o recoñecemento deste ano recae no programa radiofónico 24/7 sempre alerta: coñece como traballan os equipos de urxencias no medio rural, de María Blasco Lázaro. 

Conservas Curricán de Xove, Premio Muller Rural por innovación en...
Comentarios