Chegan os primeiros eventos

Pequenas vodas, bautizos e comidas de empresa retornan ao calendario do restaurante Louzao
JESUS LOUZAO , DUEÑO DEL HOTEL RESTAURANTE LOUZAO DE AREA EN VIVEIRO- FOTO JM ALVEZ
photo_camera Jesús Louzao, nos xardíns do seu establecemento, en Area. JOSÉ Mª ÁLVEZ

A volta á actividade da hostalería animou a quen tiñan celebracións pendentes a realizar xa eses eventos, que van desde vodas a bautizos pasando comidas de empresa, con despedidas de compañeiros que se xubilan ou retiraron nas últimas semanas incluídas. As primeiras datas xa asoman no calendario, segundo recoñece o o xerente do restaurante Louzao, situado en Area (Viveiro).

O establecemento, que é todo un referente neste tipo de eventos, ten previsto para mediados de xuño un bautizo e para finais do mesmo mes espera unha voda. Trátase de eventos aprazados polo Covid-19, "que eran para facer en marzo e serán agora porque xa se poden facer de novo", debido á flexibilización que leva aparellada a fase 2 da desescalada, na que se atopa a comunidade autonóma desde este pasado luns 25 e que permiten eventos de ata 100 persoas ao aire libre e 50 en espazos pechados, sempre mantendo a distancia social e as medidas de hixiene.

Jesús Louzao explica que teñen xa programadas varias celebracións para os meses de xuño "e xullo, que se farán agás que volva todo para atrás", algo que espera que non ocorra.

Trátase de eventos de pequeno tamaño, que ademais coinciden en fins de semana diferentes e que reunirán 80, 30 ou 25 persoas. O establecemento vivariense dispón de espazo suficiente, con salóns amplos e independentes en que é posible desenvolver devanditas celebracións sen que se mesturen os participantes con outros usuarios do local e respectando ademais as medidas de seguridade esixidas.

As celebracións aprazadas manteñen o seu programa coa obrigada variación de datas

As celebracións serán tanto ao aire libre como no interior, segundo a preferencia dos organizadores. O feito de contar cun local de 500 metros de superficie permite a realización cómoda destes eventos coa máxima separación posible entre os comensais que compoñan as mesas de participantes.

Os impulsores dos eventos aprazados optan na súa maioría por manter as características da celebración que previran, coa variación obrigada da data, dado que cando pretendían realizala, resultou imposible levala a cabo.

Jesús Louzao explica que "a xente en xeral está desexosa de vir tomar algo ou comer, estamos abertos dende ou pasado 11 de maio e notamos cautela á hora de acudir ao local, pero tamén vemos que hai alegría", destaca o hostaleiro vivariense, quen asegura que "a xente quere xuntarse cos amigos".

A rápida reapertura do restaurante Louzao permitiu que o seu veterano persoal se puxese ao día con celeridade no concernente aos protocolos e as medidas de seguridade a seguir para garantir un servizo de calidade á clientela, á vez que puideron puír todos os aspectos para mellorar a atención segundo as necesidades que apreciaron. O emprego de medidas de protección por parte destes profesionais, así como o reforzo dos labores de limpeza e hixiene do establecemento, con incorporación das novas esixencias, son prioritarias neste momento para avanzar no proceso, segundo o xerente.

Máis en A Mariña
Comentarios