6-4. O Burela imponse ao Pozo Murcia con máis puntería que xogo

O Pescados Rubén FSF tira de calidade e oficio ante o Ucam nun duelo con bastantes erros ► Cristina Pérez deixou moi boas sensacións tras nove meses inactiva e anotou un tanto
Un momento del encuentro disputado en Vista Alegre.AMA
photo_camera Un momento do encontro disputado en Vista Alegre.AMA

Os Pescados Rubén Burela FSF sumou tres puntos máis na súa carreira por darlle caza ao Futsi Atlético de Madrid na cabeza da Primeira División feminina de fútbol sala.

Pese ao 6-4, o cadro burelense estivo moi lonxe da súa mellor versión, alternando minutos de bo facer con desconexións impropias do seu nivel, sobre todo no tramo inicial do primeiro tempo, e tamén nalgúns instantes do segundo.

Poucas veces viuse na Vista Alegre unha primeira metade máis tola que a que brindaron onte o Peixes Rubén Burela FSF e o Ucam Murcia. Sete goles, alternativas e unha chea de ocasións, sobre todo dos locais, cubriron 20 minutos de montaña rusa de emocións para os aficiondaos que se deron cita nas bancadas. Ademais, Cristina Pérez regresou tras 9 meses inactiva e fíxoo ao grande, anotando o terceiro tanto laranxa instantes logo de comparecer na pista.

O partido empezou coma unha bala, con gol visitante e resposta idéntica das mariñás, culminada con Bea Mateos. Do posible 2-1 pasouse outra vez ao 1-2 con outra acción do Ucam que metía o medo no corpo en cada chegada. Esta vez a reacción burelense foi fulgurante, con 3 goles en 3 minutos, por medio de Jenny Rodrigues, Cristina Pérez e Lores e a impresión de que o partido estaba por fin controlado. As de Xullo Delgado deixaron escapar vivo ao rival e o Ucam mantivo a compostura ata que, a falta dun minuto atopouse coa posibilidade dun penalti para chegar ao descanso cun inquietante 4-3.

SEGUNDA METADE. A segunda metade comezou tamén con sustos para a portería laranxa, pero aos poucos o cadro laranxa foi atoparon o seu sitio na cancha para poder someter ás mozas rivais. O tanto de Jenny, tras un roubo de Cristina Pérez, provocou que se abrise outra vez a distancia e a aposta por Noelia como porteira- xogadora non deu os seus froitos, xa que Ale de Paz, a porta baleira estirou o marcador ata o 6-3.

A pesar da diferenza no marcador, o cadro murciano continuou coa aposta polo xogo de cinco, aínda que cambiando a Noelia por Pepa e o seu premio chegou cun novo tanto que volveu colocar dous goles de diferenza, aínda que xa con pouco máis de dous minutos para o final.

Peixes Rubén Burela FSF: Jozi, Ale de Paz, Bea Mateos, Lara Balseiro, Jenny Lores
—quinteto inicial—, Jenny Rodrigues, Luci, Peque e Cristina Pérez.

Ucam O Pozo Murcia: Nerea, Lola, Pepa, Noelia, Susana —quinteto inicial—, Alba,
Chihiro e María.

Goles: 0-1, m.1: Pepa. 1-1, m.2: Bea Mateos. 1-2, m.5: Pepa. 2-2, m.5: Jenny Rodrigues. 3-2, m.6: Cristina Pérez. 4-2, m.8; Jenny Lores. 4-3, m.19: Pepa (p.). 5-3, m.28: Jenny Rodrigues. 6-3, m.29: Ale de Paz. 6-4, m.38: Noelia.