3-3. O Burela leva nos penaltis unha emocionante Copa da Raíña

O Burela FSF conquistou diante do seu público a Copa da Raíña tras unha final aberta e emocionante ante o Futsi Navalcarnero que se decidiu cos lanzamentos de penalti tras acabar 2-2 os 40 minutos de partido e 3-3 a prórroga.

As madrileñas comezaron mandando no marcador, remontaron as lucenses, Bruna forzou a prórroga e os goles chegaron novamente no último minuto co acerto de Peque para os locais e de Leti para levar, a falta de cinco segundos, o partido aos penaltis, onde as galegas non fallaron.

As vixentes campioas de liga pisaron o acelerador nos primeiros segundos e dispuxeron dunha dobre ocasión que salvaron entre Ana Romeu e Cami.

Defendeu como puido o equipo galego no tramo inicial do encontro, no que Leti se atopou co traveseiro tras unha vaselina desde o frontal (min.5).

Peque revitalizou aos locais, que foron de menos a máis e obrigaron a Marta Balbuena a empregarse a fondo para sacar os disparos de Peque, Cami e Jenny.

Ao descanso chegouse cun ida e volta que non tivo consecuencias porque a gardameta do Futsi volveu aparecer para desviar a córner un remate de Dany, e Ana Romeu, para sacar dous lanzamentos de Bruna, que perdoou un man a man (min.18) coa porteira do Burela.

A continuación foi máis pausada e con interrupcións polas lesións de Peque (min.25) tras un mal golpeo e Marta Pelegrín (min.27) tras un choque con Dany.

Jenny, cun disparo potentísimo obrigou a voar a Balbuena para despexar a córner e o propio fixo na outra portería Jozi para sacar un remate de socato de Anita Luján tras un roubo de Gaby.

Outra interceptación, esta vez de Anita Luján, con apertura a María Sanz e prolongación desta cara a Leti serviu á capitá do Futsi para desequilibrar o marcador.

Abriuse o partido e a resposta das lucenses foi inmediata cun golazo da brasileira Cami, que atopou a escuadra cun dereitazo desde fóra da área.

Peque volveu á cancha e completou a remontada das locais con outro golazo, un disparo cruzado que entrou polo pau longo (min.32).

María Sanz puido restablecer a igualada practicamente a continuación, pero Jozi evitouno cunha intervención salvadora.

O Atlético cometeu a quinta falta a menos de cinco minutos, pero contrarrestouno co empate aos 36 minutos de xogo tras unha perda das locais que aproveitou Bruna coa zurda e a punto estivo de remontar cun disparo de Ane que sacou Jozi (min.37).

Na prórroga foi superior o Burela, que tivo ocasións clarísimas, como un traveseiro de Tais Alves, ata que acertou Peque no último minuto a pase de Dany.

O Atlético arriscou con porteira-xogadora e a falta de cinco segundos, Leti forzou os lanzamentos desde o punto de penalti, onde todas marcaron salvo Ari, á que lle detivo o disparo Ana Romeu.

Ficha técnica
3-Burela: Ana Romeu; Bea Mateos, Cami, Dany, Peque —cinco inicial-, Cilene, Jenny, Luci, Lara Balseiro, Jozi (p.s.), Tais Alves e Popo Suares.

3-Futsi Navalcarnero: Balbuena; Leti, Ame, Anita Luján, Ari —cinco inicial-, María Sanz, Bruna, Ju Delgado, Marta Pelegrín, Gaby, Estela (p.s.) e Alba Fernández.

Goles: 0-1, min.29: Leti. 1-1, min.30: Cami. 2-1, min.32: Peque. 2-2, min.36: Bruna. 3-2, min.46: Peque. 3-3, min.46: Leti.

Penaltis: 0-1, Ame. 1-1, Cami. 1-2, Bruna. 2-2, Peque. 2-2, Ari falla. 3-2, Cilene.

Árbitros: Diego Gallo e Rubén Hevia. Mostraron amarela a Jenny (min.14), do Burela; e Ari (min.30), do Futsi.

Incidencias: Final da Copa da Raíña disputado no pavillón de Vista Alegre, na localidade lucense de Burela, ante máis de mil afeccionados.