2-2. O Rácing Vilalbés e o Lugo xuvenil asinan táboas para quentar

â?? O Rácing Vilalbés empatou en casa co Lugo xuvenil, de División de Honra, nun amigable no que as novas incorporacións sumaron
Un lance del encuntro que enfrentó al Rácing Vilalbés con el Lugo juvenil.C.P.
photo_camera Un lance do encuntro que enfrontou ao Rácing Vilalbés co Lugo xuvenil.C.P.

O Rácing Club Vilalbés logrou remontar ante os xuvenís do CD Lugo nun partido que se lle puxo costa arriba nos primeiro ros minutos, tras dous tantos dos visitantes en sendas vaselinas de Ernesto e Yago, que culminaban con acerto dous contragolpes.

Pese ao resultado adverso, os pupilos de Simón Lamas buscaron o control do balón e o xogo, e Sito, unha das incorporacións, recortaba distancias apenas un minuto despois do segundo gol visitante. Un remate de cabeza de Cadrado, outra cara nova, fixaba o que sería o definitivo 2-2 no marcador.

Ambos os adestradores aproveitaron o descanso para cambiar a todos os xogadores, afrontando cun equipo distinto unha segunda parte na que non houbo grandes ocasións.

Aínda que a vitoria sempre sexa o obxectivo, o máis importante neste primeiro partido de pretemporada para ambos os equipos non era o marcador final, senón que os xogadores coñecésense e comunicásense, tal e como destacaron os técnicos.

"O traballo ata o de agora está sendo moi bo, os xogadores de fóra estannos achegando calidade e ritmo", valorou o adestrador do Rácing, Simón Lamas, que traballa para que o equipo "vaia collendo boas sensacións" e os xogadores se compenetren para estar "ao 100%" no seu debut ligueiro fronte ao CD As Pontes.

Pola súa banda, o adestrador do CD Lugo, Juan Subirán, sacou "conclusións positivas" deste primeiro partido, xa que os xogadores "traballaron o que pedimos, liñas xuntas, traballo en equipo...".

Rácing Vilalbés: Pita, José Varela, Anxo, Brais, Josito, Javi Varela, Gabri, Sandá, Cuadrado, Sito e Navia. En la segunda parte jugaron: Lois, Cabado, David Buyo, López, Muiña, Óscar, Make, Marco, Ángel, Diego Rey e Moreda.

CD Lugo juvenil: Chanza, Eloy, Castrín, Rey, Luis Castro, Martín, Rodrigo, Ernesto, David, Taufek e Yago. En la segunda parte jugaron: Losada, Iago, Álex, Asier, Pérez, Fidalgo, Álex Gómez, Herrero, Samu, Rosón e Martín.

Goles: 0-1, m.9: Ernesto. 0-2, m.17: Yago. 1-2, m.18: Sito. 2-2, m.34: Cuadrado. Árbitro: Pérez Prado, do Colexio de Lugo. Mostrou tarxeta amarela ao xogador lucense Martín no minuto 72.